Новини
15 Квітня 2021
788

Іран всупереч санкціям збільшив видобуток нафти до максимуму за два роки

Рівень видобутку підвищено до 2,3 мільйона барелів на добу

Фото: Ali Mohammadi/Bloomberg

Четвертий за величиною виробник нафти в ОПЕК, Іран, у березні 2021 року збільшив видобуток на 110 тис. барелів на добу, до 2,3 млн барелів на добу. Це максимальний рівень за майже дворічний період, йдеться у квітневому звіті Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

“Іран відкрив свої нафтові крани з кінця 2020 року, кидаючи виклик санкцій США. Зараз його видобуток досяг максимальних позначок за майже два роки”, — йдеться у повідомленні МЕА.

США ввели повторні санкції відносно Ірану наприкінці 2018 року, через кілька місяців після того, як країна вийшла з домовленостей в межах “іранської шістки”, в якій також брали участь Китай, Велика Британія, Франція, Німеччина та Росія.

Стосовно Тегерана діють, зокрема, заборона на експорт нафти й здійснення операцій з держборгом США. Всупереч цьому, Іран залишається четвертим за обсягами видобутку членом Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Як писали раніше Investory News, ціна на травневий ф’ючерс нафти Brent на лондонській біржі ICE перевищила позначку $70 за барель. Останнього разу нафта північноморської марки показувала таку ціну у січні 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram