Новини
4 Червня 2020
917

IPO року: Warner Music залучила $1,93 мільярда

Компанія продала акцій більше, ніж було заплановано

Warner Music Group Corp, третя у світі компанія звукозапису, залучила $1,93 млрд у ході найбільшого з початку 2020 року IPO у США, продавши більше акцій, ніж планувалося, повідомляє Reuters.

“Результати знову вказали на відновлення американського ринку IPO, який у березні зазнав обвалу акцій через пандемію коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Компанія збільшила пропозицію до 77 млн акцій класу А за ціною $25 за акцію. У результаті Warner було оцінено в $12,75 млрд. Спочатку Warner пропонувала продати 70 млн акцій, ціновий діапазон становив $23-26 за папір.

Видання додає, що Warner, яка випускала музику таких легенд, як Pink Floyd, Прінс і Девід Боуї, перенесла прайсинг IPO з вівторка (2 червня) на середу (3 червня), щоб підтримати флешмоб #BlackOutTuesday, організований у соцмережах на знак протесту проти расової несправедливості.

“Весь обсяг розміщення представляє собою акції, які продають чинні інвестори. Контрольним акціонером компанії є приватна Access Industries”, – зазначає видання.

Виторг Warner від стрімінгу музичних записів за квітень збільшився на 12% завдяки новим релізам, наприклад, нового альбому власниці Grammy Дуа Ліпи “Future Nostalgia”. Музичний лейбл також співпрацює з Cardi B, Едом Шираном, Бруно Марсом і зірками нового покоління, такими як Lizzo та Charli XCX.

“Музична індустрія вважається більш стійкою до ослаблення економіки, ніж інші галузі, але Warner Music все одно попереджала, що пандемія завдала шкоди доходам й через неї було відстрочено вихід нових альбомів, фільмів і телевізійних програм”, – йдеться у повідомленні.

Оскільки через спалах коронавірусу компанії та інвестори не можуть зустрічатися особисто, roadshow проходило в онлайн-форматі. Серед організаторів розміщення – Morgan Stanley, Credit Suisse і Goldman Sachs.

Раніше Investory News писали, що наприкінці травня американська компанія звукозапису Warner Music Group, якою володіє мільярдер Леонард Блаватник (статки — $17 млрд), офіційно оголосила про плани вийти на біржу Nasdaq.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram