Новини
23 Вересня 2020
1 089

Інвестиції в майбутнє: Джефф Безос відкриє дитячий садок для дітей із малозабезпечених сімей

Навчатимуть дошкільнят за системою Монтессорі, через яку пройшов і сам мільярдер

Найбагатша особа світу, гендиректор Amazon Джефф Безос запустить у жовтні, неподалік від Сіетла (де розташована штаб-квартира компанії), першу “Академію Безоса” – освітній проєкт для дітей із сімей з низькими доходами, про це йдеться у повідомленні в Instagram, де опубліковано фото одного з готових до прийому дітей класів.

Як зазначається на сайті фонду Безоса Bezos Day One Fund, на курсах для дошкільнят передбачать розклад на весь рік, а заняття проводитимуться п’ять днів на тиждень для дітей віком 3-5 років.

“Навчання базуватиметься на системі Монтессорі, заснованої на ідеях вільного виховання”, – йдеться у повідомленні. До речі, Безос і сам відвідував дитячий сад Монтессорі з двох з половиною до чотирьох років.

В інтерв’ю журналу Montessori Life у 2000 році бізнесмен називав цей досвід корисним. “Не знаю, що говорять наукові дослідження, але інтуїтивно я вважаю, що це підходить маленьким дітям”, – пояснив він.

Про свій намір відкрити мережу освітніх установ для дошкільнят Безос розповів ще у листопаді 2018 року. Тоді він разом із дружиною (тепер уже колишньою) Маккензі запустив Bezos Day One Fund і виділив на нього $2 млрд.  Як зазначає Forbes USA, до цього дня Безос більше тему освітнього проєкту не піднімав.

Наразі статки Безоса, згідно з рейтингом Forbes Real-Time, оцінюються близько $183,1 млрд. У день оголошення про запуск навчального закладу він розбагатів ще на $7,8 млрд, що зробило главу Amazon найуспішнішим бізнесменом за день.

Раніше Investory News писали, що на початку липня генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск фінансово підтримав нову онлайн-школу Astra Nova, куди можуть вступити діти старше 8 років.

Детальніше про навчальний заклад можна прочитати в матеріалі “Приватна школа Ілона Маска: Хто може потрапити до Ad Astra і на яких умовах?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram