Новини
3 Липня 2019
801

Інвестгрупа KKR придбала власника CorelDraw та Parallels за $1 млрд

Після завершення угоди компанія почне розширювати свій бізнес

Американська інвестиційна група KKR придбала канадську компанію Corel, яка розвиває графічний редактор CorelDraw і ПЗ для віртуалізації Parallels, пише TechCrunch з посиланням на кілька джерел.

Зацікавленість KKR до Corel вперше прозвучала у травні, коли видання PE Hub повідомив, що вони ведуть переговори щодо продажу на суму понад $1 млрд. Водночас представники Corel відмовилися від коментарів, хоча джерела всередині компанії вказали, що звіти були точними.

Компанії збиралися оголосити про угоду до середини липня поточного року, але, як повідомляє TechCrunch, це може статися вже 3 липня. Ніяких звільнень після завершення угоди не передбачається.

Corel розвиває WordPerfect, CorelDraw, WinZip, PaintShop Pro та інші продукти. За інформацією джерел видання, після угоди компанія почне розширювати свій бізнес.

KKR планує, що розробник продовжить купувати компанії й стартапи.

Corel придбала компанію Parallels наприкінці минулого року. Сума угоди не розголошувалася, але знайомі з її деталями джерела видання TechCrunch розповіли, що угода була повністю грошовою, а акціонерам Parallels не вдалося вийти з компанії з великою прибутковістю.

Нагадаємо, розробник графічних процесорів та систем-на-чіпі Nvidia стала найприбутковішою компанією для інвесторів, загальна прибутковість якої за останні 5 років в середньому становила 54,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram