Новини
2 Листопада 2020
1 078

Інтернет Starlink виявився майже в чотири рази швидше конкурентів

Далі більше: до весни SpaceX обіцяє ще збільшити швидкість і знизити затримки до 16-19 мілісекунд

Супутниковий інтернет компанії Starlink від SpaceX на стадії бета-тестування обійшов конкурентів зі швидкості майже в чотири рази, повідомляє PCMag.

Середня швидкість завантаження за допомогою Starlink досягла 80 Мбіт/с, а швидкість завантаження склала 13,8 Мбіт/с.

Головні конкуренти Starlink — Viasat і HugesNet — можуть забезпечити близько 3 Мбіт/с завантаження і не більше 25 Мбіт/с звантаження. За час з початку перших тестів Starlink, які почалися в липні, швидкість інтернету зросла у 2,5 раза.

Відкрите тестування супутникового інтернету Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска почалося 27 жовтня в США та Канаді.

Місячна абонентська плата становить $99. Користувачам також необхідно придбати термінал з антеною і роутер Wi-Fi — весь комплект обійдеться у $499.

На фото: графік демонструє результати тестування

Таким чином, вже зараз космічний інтернет SpaceX забезпечує дуже непогану швидкість передачі даних і цілком стерпну затримку, а до весни SpaceX обіцяє збільшити швидкість і знизити затримки до 16-19 мс.

У мережі користувачі з США вже діляться своїми першими враженнями від використання Starlink і поки вони позитивні.

“Все зроблено виключно якісно, ​​і це працює значно краще, ніж я міг собі уявити. Таке відчуття, що це з майбутнього. Я розміщував антену по всьому будинку, але завжди поруч із землею. Антена автоматично вирівнюється та орієнтується. При підключенні до джерела живлення завантаження становить приблизно 1 хвилину, потім потрібно від 1 до 15 хвилин, щоб правильно зорієнтувати пристрій”, — пише один із них.

Нагадаємо, Пентагон уклав з американською компанією SpaceX Ілона Маска контракт на суму в $149 млн на виробництво супутників для спостереження за запусками ракет.

Як відомо, на фоні пандемії у світі рівень свободи інтернету різко погіршився. Уряди скористалися ситуацією для посилення стеження за громадянами й обмежень права на вільний інтернет. Україна за рік піднялася на декілька пунктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram