Новини
27 Травня 2021
615

Інтерес до крипти: Apple шукає менеджера з досвідом роботи з “альтернативними платежами”

Компанія опублікувала вакансію у себе на сайті

На фото: генеральний директор компанії Apple Тім Кук

Apple шукає менеджера з розвитку бізнесу з досвідом роботи в криптоіндустрії, який очолить партнерську програму компанії з “альтернативних платежів”. Відповідна вакансія з’явилася на офіційному сайті IT-гіганта.

Серед вимог до кандидата — він повинен мати понад 10 років професійного досвіду і понад 5 років досвіду роботи з альтернативними постачальниками платежів, такими як цифрові гаманці, BNPL, Fast Payments, криптовалюта тощо. Кандидат повинен розумітися на русі грошових коштів, їх розрахунках, відповідних нормативних актах і галузевих стандартах, а також знати екосистему альтернативних платежів.

Серед інших вимог до претендента числяться вміння шукати альтернативні розв’язання проблем, відмінні комунікативні та міжособистісні навички, а також життєрадісність, чуйність і володіння продуктами й додатками Apple.

Згідно з умовами вакансії, менеджер з розвитку бізнесу, який очолює партнерство з альтернативних платежів, потрібен для здійснення угод зі стратегічними партнерами та формування комерційних моделей.

Робота за цією посадою буде проходити в штаб-квартирі Apple в Купертіно, як тільки компанія повернеться до роботи в офісі після пандемії. При цьому 25% робочого часу буде проходити у відрядженнях.

Всупереч тому, що оголошення про вакансії є переконливим, Apple залишається в основному осторонь від індустрії криптовалюти й ще не повідомила щодо остаточних планів з розширення на цей ринок, пише Bloomberg. Цікаво, що обмін криптовалют Coinbase недавно обігнав TikTok з найзавантаженішого додатка в Apple Store.

Спекуляції про вихід Apple на ринок цифрової валюти були нестримними останні місяці, оскільки інвестори спостерігали, як Tesla додала біткоїни (BTC) на мільярди доларів у свої стратегічні резерви. За словами аналітика Royal Bank of Canada Dominion Securities Пола Стівса, крім простого додавання найпопулярнішої криптовалюти до свого балансу, Apple може назавжди зруйнувати галузь, що зароджується, увійшовши в бізнес з обміну криптовалют.

“Якщо Apple вирішить зайнятися бізнесом з обміну криптовалют, ми думаємо, що компанія може негайно отримати частку ринку і підірвати галузь”, — зазначив Стівс у лютому. — Фірма може відкрити багатомільярдну можливість за допомогою декількох клацань мишею”.

Apple з ринковою капіталізацією у $2,1 трлн залишається найбільшою компанією в США. У компанії було $192,8 млрд готівкою протягом останнього кварталу, якщо порівняти з $207,06 млрд попереднього кварталу.

Тим часом, позиція Народного банку Китаю з питання криптовалюти, оприлюднена в середу, 19 травня, призвела до обвалу курсу біткоїну до мінімуму з початку лютого. Пекін зазначив, що криптовалюта не може використовуватися як платіжний засіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram