Новини
2 Жовтня 2019
1 654

Інновації по-українськи: До 2021 року інвестиції в UNIT.City сягнуть €245 мільйонів

Через рік парк буде готовий на 20%, у 2025 – на 90%

До 2021 року загальна сума інвестицій в UNIT.City сягне €245 млн. Сам же інноваційний парк повинен збільшитися до 206 тис. кв. м, та стати одним з найбільших в Європі, про це повідомили в прес-службі компанії.

Зазначається, що на сьогодні в UNIT.City вже інвестовано близько €50 млн й побудовано 36 тис. кв. м інфраструктури. “Відкрито три кампуси, коворкінг Chasopys.UNIT, безкоштовний спортивний комплекс та кілька кафе”, – розповіли у компанії.

І додали, що до кінця поточного року ще €70 млн буде інвестовано в будівництво двох бізнес-кампусів та першої черги житлового району UNIT.Home. Загальна площа забудови складе 60 тис. кв. м.

Крім того, наступного року планується будівництво 5 нових бізнес-корпусів, другої черги ЖК й середньої школи на 750 дітей, площа ділянки якої складе 110 тис. кв. м. А загальні інвестиції на це сягнуть €125 млн.

“Таким чином, до 2021 року буде зведена п’ята частина території інноваційного містечка”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Василь Хмельницький, засновник UFuture, UNIT.City має інтегруватися у міжнародну інноваційну екосистему. “Для цього ми готові активно інвестувати в проект, залучати до співпраці світових технологічних лідерів і взаємодіяти з глобальними фінансовими інституціями”, – наголосив він.

У свою чергу Домінік Піоте, CEO UNIT.City розповів, що у 2020 році в парку будуть створені умови для комфортного розміщення 150 компаній-резидентів, а також для навчання понад 1200 студентів. “У планах – налагодження партнерства з двома провідними університетами світу. Планується, що в наступному році в інноваційному містечку працюватиме 5 венчурних фондів, 8 лабораторій та 10 акселераторів”, – зазначив він.

Крім того топ-менеджер сподівається, що в найближчі роки в UNIT.City будуть проведені міжнародні заходи такого рівня, як Web Summit, IT Arena, CES та Davos.

“Моя мета – зробити так, щоб у 2025 році, коли буде побудовано 90% UNIT.City, світ цінував Україну вже не за аутсорс, а за високу якість інновацій, стартапів. Я хочу, щоб світ сприймав нашу екосистему як місце, де ідеї виростають у всесвітньо відомі компанії, де з’являються мільярдні стартапи-єдинороги. Я хочу, щоб наступна Tesla або iPhone народилися саме тут, в UNIT.City”, – зазначив Домінік Піоте.

UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу у сфері високих технологій й креативних індустрій. Резиденти UNIT.City отримують тут: зустрічі з інвесторами, консультації, доступ до акселеративних і менторських програм, можливості для створення прототипів продуктів у лабораторіях, налагоджену інфраструктуру для роботи та життя.

Нагадаємо, на початку вересня засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький призначив гендиректором UNIT.City француза Домініка Піоте, оскільки 1 жовтня у чинних керівників-партнерів Макса Яковера (CEO) та Максима Бахматова закінчився трирічний контракт, але вони залишилися на позиції радників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram