Новини
17 Серпня 2020
731

Індія вкладе $1,46 трильйона у відновлення економіки країни після пандемії

Крім того, три вакцини від коронавірусу в країні знаходяться на різних стадіях випробувань

На фото: прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час свого виступу на святкуванні Дня незалежності/Adnan Abidi

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що країна досягла успіху в стримуванні пандемії коронавірусу, та анонсував інфраструктурні проекти на $1,46 трлн для підтримки економіки, повідомляє Associated Press.

Під час свого виступу з нагоди 74-ї річниці незалежності Індії від Великої Британії Моді повідомив, що влада визначила 7 тис. інфраструктурних проектів, за допомогою яких вони розраховують компенсувати економічний удар від пандемії.

Крім того, індійський прем’єр заявив, що три вакцини в країні знаходяться на різних стадіях випробувань, і вони надійдуть у масове виробництво, як тільки вчені дадуть відповідний дозвіл.

За даними американського університету Джонса Хопкінса, в Індії зареєстровано понад 2,5 млн випадків COVID-19, понад 49 тис. осіб померли. Країна займає третє місце у світі за кількістю виявлених випадків зараження і смертей.

Нагадаємо, Індія вперше за 18 років досягла позитивного сальдо в торгівлі, яке становило у червні близько $786 млн (останній раз позитивні показники спостерігалися у січні 2002 року, тоді профіцит становив $10 млн).

Тим часом, Лідери Європейського союзу узгодили план порятунку економіки Європи та багаторічний фінансовий план. Фонд відновлення економіки становить €750 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram