Новини
9 Вересня 2022
410

Індія пояснила, чому купує російську нафту

Країна робить це у межах заходів зі стримування інфляції

Міністр фінансів Індії Нірмала Сітхараман заявила, що імпорт російської нафти є частиною стратегії країни щодо управління рівнем інфляції, повідомляє Reuters.

За її словами, прем’єр-міністр Індії заслуговує на похвалу за балансування торговельних та міжнародних відносин на тлі західних санкцій.

“Я віддаю належне прем’єр-міністру, який у глобальному масштабі переконався в тому, щоб ми зберегли відносини з усіма країнами, але все ж таки зуміли отримати російське паливо. Це робить сьогодні Японія та деякі інші країни”, — цитує видання Сітхараману.

Міністр неодноразово заявляла, що країні потрібно продовжувати купувати енергоносії у росії, щоб стримувати інфляцію.

Західні санкції проти росії спонукали багатьох імпортерів нафти відмовитися від купівлі російської нафти, внаслідок чого спотові ціни на неї досягли рекордних знижок порівняно з іншими сортами.

Це дало індійським нафтопереробникам можливість скуповувати дешеву російську нафту, яку раніше рідко купували через високу вартість фрахту.

За словами міністра, імпорт російської нафти до Індії зріс до 12-13% у загальному обсязі імпорту країни. У лютому він становив приблизно 2%.

Раніше Investory News писали, що Європа продовжить відчувати дефіцит газу до 2025 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram