Новини
8 Вересня 2022
381

Європа продовжить відчувати дефіцит газу до 2025 року

Проблематично знайти компенсацію російському газу

Дефіцит газу в Європі триватиме щонайменше до 2025 року через припинення поставок російського газу, а наступний опалювальний сезон може виявитися дедалі складнішим за нинішній, повідомляє Bloomberg.

На думку керівників енергокомпаній, газовий шантаж росії призведе до швидшого виснаження запасів найближчі місяці та ще більше ускладнить процес підготовки до наступних опалювальних сезонів.

Прогнозується, що дефіцит газу в ЄС триватиме, як мінімум, до 2025 року, оскільки швидкого розв’язання проблеми немає.

“Наступної зими у Європи можуть виникнути ще серйозніші проблеми”, — сказав комерційний директор німецького енергогіганта Uniper SE Нієк Ден Холландер.

На його думку, наступного літа країни ЄС, можливо, не зможуть заповнити сховища так, як вдалося зробити цього року.

Основна проблема полягає в тому, що російський газ, який минулого року покривав близько 40% потреб Євросоюзу, не може бути легко замінений.

Спроби країн Європи диверсифікувати джерела постачання газу за рахунок інших країн не можуть компенсувати постачання з росії, пише Bloomberg.

Нарощування виробництва ЗПГ та поставок морем із США та Катару в ЄС займе не менше трьох років, прогнозує віцепрезидент Chevron Колін Парфітт. До того ж Європа має боротися з Азією за наявні обсяги газу протягом наступних кількох років.

Нагадаємо, доходи росії від продажу енергоресурсів значно перевищують витрати на війну. Найбільшим клієнтом стала Німеччина.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram