Новини
7 Травня 2019
808

Індійський продуктовий стартап BigBasket став конкурентом Amazon і Walmart

BigBasket вдалося залучити $150 млн, в цілому його оцінили у $1 млрд

Фото: Pixabay

Індійській компанії BigBasket, що продає та доставляє продукти, вдалося залучити $150 млн на фоні розширення в Індії електронних комерційних майданчиків Flipkart (77% компанії належить Walmart) і Amazon, повідомляє TechCrunch.

Видання зазначає, що наразі Amazon Retail India присутній в ста містах Індії. “Це дуже великий ринок, і просто через його складну природу навряд чи буде домінувати одна компанія”, – пише TechCrunch.

Оцінена в $1 млрд BigBasket пропонує близько 20 тис. продуктів від 1 тис. брендів в більш ніж двох десятках міст. “Компанія витратить інвестиції на розширення центрів холодного зберігання та розподільних центрів, щоб швидше обслуговувати клієнтів. А також планує додати біля 3 тис. торговельних автоматів, які щодня пропонують харчові продукти, такі як овочі, закуски та холодні напої в житлових квартирах і офісах”, – розповів засновник стартапу Віпул Паре.

Загалом BigBasket оцінена в $1 млрд. Контрольним пакетом акцій компанії – 30% – володіє Alibaba.

Як повідомляє видання, індійський ринок ритейлу, де працюють понад 882 компаній, оцінюють в $900 млн. “З 2014 року онлайн-ритейлери взяли участь у понад 163 раундах фінансування і залучили загалом $1,4 млрд”, – пише TechCrunch, посилаючись на аналітичну компанію Tracxn.

Раніше Investory News писали, що Alibaba інвестує в розвиток e-commerce та логістику: компанія відкриває шість глобальних центрів із закупівель імпортних товарів для своїх магазинів і планує протягом 5 років ввезти до Китаю товарів на загальну суму $200 млрд.

А ще китайська корпорація Alibaba заявила про покупку ізраїльського стартапу Infinity Augmented Reality Israel Ltd, що займається розробкою технологій у сфері доповненої реальності. Деталі угоди не розголошуються, але фінансовий сайт TheMarker оцінив проект в кілька мільйонів доларів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram