Новини
25 Травня 2020
1 146

Індійська Reliance запускає онлайн-магазин продуктів JioMart аби конкурувати з Amazon і Flipkart

Сервіс постачатиме продукти у понад 200 міст країни

Індійська Reliance Industries Ltd (штаб-квартира у Мумбаї), що володіє підприємствами з енергетики, нафтохімії, текстилю, природних ресурсів, роздрібної торгівлі й телекомунікацій, запустила онлайн-продуктовий сервіс JioMart, аби конкурувати з місцевим підрозділом Amazon і Walmart Flipkart на індійському ринку, повідомляє Reuters.

За словами виконавчого директора відділу роздрібної торгівлі продуктами харчування індійського конгломерату Дамодара Молла, JioMart постачатиме продукти у понад 200 міст країни.

У кінці минулого місяця Reliance запустив невеличкий експеримент з постачання JioMart в окремі райони індійської фінансової столиці Мумбаї, одразу через декілька днів після оголошення, що Facebook витратить $5,7 млрд на 9,99% акцій цифрового підрозділу компанії Jio Platforms.

“Завдяки цьому партнерству Reliance матиме змогу розгорнути послугу для індійських бакалійних крамниць і малих підприємств, скориставшись 400-мільйонної базою індійських користувачів служби обміну повідомленнями WhatsApp у Facebook”, – зазначає видання.

JioMart – підприємство з електронної комерції роздрібного відділення Reliance, пропонує безкоштовну експрес-доставку продуктів з місцевих магазинів. “Це створить серйозну проблему для місцевих конкурентів, які також роблять великі ставки на продукти заради свого розвитку та зростання”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запуск розпочався у момент, коли в Індії спостерігається зростання числа випадків коронавірусу. За словами джерела Reuters, каталог продуктів на вебсайті JioMart буде розширено після зняття обмежень, що спрямовані на зупинку поширення нового коронавірусу.

Як зазначив Дамодар Молл у своєму Twitter, Alibaba також процвітала, розпочинаючи з кризи атипової пневмонії.

Компанія Reliance активно займається збором коштів на платформі Jio Platforms, в яку входять телекомунікаційні підприємства Jio Infocomm, які за місяць виграли $10 млрдв від інвесторів, включаючи Facebook, KKR & Co Inc  і General Atlantic. 

Раніше Investory News писали, що індійський мільярдер Мукеш Амбані планує створити новий холдинг електронної комерції, вклавши $24 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram