Новини
7 Квітня 2023
453

Імпорт російської нафти Сінгапуром зріс утричі

Країна наростила обсяги купівлі не дивлячись на санкції ЄС

Імпорт російської нафти до Сінгапуру майже потроївся в першому кварталі 2023 року — після того, як ЄС заборонив імпорт нафтопродуктів з росії, пише Reuters із посиланням на урядові дані.

За цей період азійський нафтовий хаб імпортував 741 тис. т російської нафти, що становить близько 23% від загального обсягу імпорту нафтопродуктів Сінгапуру. Це більше, ніж 261 тис. т, імпортованих у четвертому кварталі минулого року.

“ЄС заборонив імпорт російських нафтопродуктів з 5 лютого, а G7, ЄС та Австралія ввели обмеження на торгівлю російською нафтою з використанням західних кораблів і страхування обсягом $45.

Обмеження, які змінили світові потоки торгівлі нафтою, спрямовані на обмеження доходів москви, водночас дозволяючи російським поставкам залишатися на ринку та утримувати світові ціни на нафту на низькому рівні”, — пише агентство.

Загальний експорт сінгапурської нафти, яка може використовуватися для змішування палива, а також є ключовим інгредієнтом таких продуктів, як пластмаси та фарби, зріс до 946 тис. т у першому кварталі цього року, що на 26% більше, ніж у четвертому кварталі 2022 року.

Ключовими покупцями нафти із Сінгапуру є Південна Корея, Китай, Тайвань та Японія.

Сінгапур не є учасником заборони ЄС, але в лютому було заявлено, що компаніям в країні доведеться враховувати й управляти будь-яким потенційним впливом на свою ділову активність, транзакції та відносини з клієнтами під час роботи з російською нафтою і нафтопродуктами.

Раніше Investory News писали, ПАТ “Укрнафта” у 2023 році планує збільшити видобуток нафти до 1,45 млн т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram