Новини
15 Вересня 2023
362

Ілон Маск загрожує нацбезпеці

Цю проблему виявили звіти про використання Starlink

Комітет американського Сенату зі збройних сил, який розслідує обмеження Ілоном Маском роботи супутникового інтернету Starlink біля окупованого росіянами Криму, щоб зірвати атаку України, кажуть про виявлені серйозні проблеми з відповідальністю у сфері нацбезпеки, пише Bloomberg.

Голова комітету Джек Рід заявив, що звіти про використання Starlink викрили “серйозні питання відповідальності за національну безпеку, і комітет займається цим питанням”.

Рід також повідомив, що комітет розгляне це питання у ширшому обсязі, зокрема, про “величезну роль, яку пан Маск і його компанія взяли на себе”.

“Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли мова йде про національну безпеку США”, — сказав Рід.

Інші сенатори-демократи в комітеті вимагають від Міністерства оборони відповідей, чому саме Маск, а не чиновник уряду США, вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Цього тижня Маск заявив, що розширив би дію Starlink для українців у Криму, якби президент Джо Байден наказав йому це зробити, але такої директиви не було.

Маск заявив, що Starlink для Криму відключили через санкції США проти росії.

Раніше Investory News писали, що у США назріває хвиля страйків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram