Новини
8 Листопада 2021
639

Ілон Маск повинен продати акції Tesla на $21 мільярд: Так вирішили користувачі Twitter

Мільярдер ініціював опитування в соцмережі — був готовий до будь-якого результату

Ілон Маск, власник і голова Tesla Inc., пообіцяв продати 10% акцій компанії, які йому належать, якщо за такий крок проголосують користувачі Twitter. За результатами ініційованого бізнесменом опитування, він має продати папери на суму близько $21 млрд, повідомляє Інтерфакс.

Близько 58% з тих, хто проголосував у Twitter, а це понад 3,5 млн користувачів, підтримали продаж акцій Маском. Проти були 42% учасників опитування. “Я був готовий прийняти будь-який результат голосування”, — заявив Маск.

Мільярдеру належить понад 17% акцій Tesla, і вартість цієї частки, за даними FactSet, становить понад $200 млрд. Продаж її десятої частини за ціною на момент закриття ринку в п’ятницю, 5 листопада, становить $1222,09. Це принесе голові Tesla близько $21 млрд.

За останні три місяці вартість паперів компанії зросла на 75%. “Маск не отримує грошову зарплату у Tesla, його винагорода складається з опціонів на акції”, — пише The Wall Street Journal. Зазвичай він не продає акції компанії, хоча в минулому робив це, щоб сплатити податки на раніше отримані фондові опціони.

Наразі ні сам Маск, ні Tesla не робили офіційних заяв про продаж акцій головою компанії. Зараз максимальна ставка на прибуток з приросту капіталу в Штатах становить 23,8%, і Конгрес розглядає можливість її підвищення. “Тому момент для продажу акцій Маском може бути досить сприятливим”, — зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що Ілон Маск пожартував над президентом США і пожертвував лікарні $50 млн. Тоді Джо Байден не привітав SpaceX з успішним завершенням польоту цивільного екіпажу в космос.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram