Новини
11 Листопада 2021
489

Ілон Маск цього тижня продав акції Tesla на $5 мільярдів

Лише у понеділок продано 900 тисяч акцій за ціною від $1135 до $1196

Фото: Michele Tantussi/Reuters

Глава Tesla Inc. Ілон Маск цього тижня продав акції компанії на загальну суму близько $5 млрд, повідомляє Bloomberg.

У понеділок він реалізував понад 2 млн опціонів на купівлю паперів Tesla, отриманих ним як винагороду, на загальну суму $2,5 млрд. Його витрати, пов’язані з реалізацією опціонів, становили близько $13,4 млн.

Цього ж дня він продав понад 900 тис. акцій Tesla за ціною від $1135 до $1196. У регулятивному повідомленні компанії зазначається, що папери продані виключно з метою залучення коштів для покриття податкових виплат, пов’язаних із реалізацією опціонів.

Продані в понеділок акції становлять менше ніж 1% частки Маска в Tesla, їх реалізація була запланована ще у вересні, про що глава компанії заявляв публічно. Протягом наступних двох днів він продав ще приблизно 2% свого пакета, повідомила компанія. У цьому випадку не йдеться про попередньо заплановані продажі, пише агенція.

Загалом за три дні Маск продав близько 4,5 млн акцій Tesla.

Минулі вихідні бізнесмен пообіцяв продати 10% акцій Tesla, які йому належать, якщо за такий крок проголосують користувачі Twitter. За результатами проведеного в соцмережі опитування він мав реалізувати цей пакет.

До цього тижня Маску належало понад 17% акцій Tesla, і вартість його частки оцінювалася більш ніж у $200 млрд, а її 10% пакет — майже в $21 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram