Новини
11 Серпня 2022
556

Ілон Маск анонсував вихід Tesla Semi вже цього року

З моменту анонсу Tesla отримала кілька великих замовлень від Walmart і FedEx

Ілон Маск підтвердив, що електрична вантажівка Tesla Semi вийде цьогоріч, а Cybertruck наступного року, повідомляє ITC.

Досі Tesla планувала стартувати серійний випуск Tesla Semi на 2023 рік. Не виключено, що Ілон Маск має на увазі відвантаження перших партій з дуже обмеженою кількістю тягачів.

Tesla вперше анонсувала Semi ще у 2017 році разом із новим спорткаром Roadster, але досі перша вантажівка Tesla, яка повинна здійснити революцію у світі вантажних перевезень, не надійшла у продаж.

Навесні 2021 року Tesla активно тестувала нові прототипи Semi — очікується, що першою в продаж надійде базова версія з блоком 500 кВт·год, яка зможе долати на одному заряді 480 км, а далекобійніший варіант, який здатний проїжджати 1 тис. км на одному заряді, вийде пізніше.

Tesla Semi оснащується чотирма незалежними електродвигунами на задніх осях і може розганятися від 0 до 96,56 км/год за 20 секунд. Принаймні такі характеристики були заявлені від початку і поки компанія їх не змінювала.

Ціни починаються від $150 тис., і з моменту анонсу Tesla отримала кілька великих замовлень від таких компаній, як Walmart та FedEx. Крім того, у травні Tesla відкрила попередні продажі через американський сайт і почала збирати замовлення на Semi з обов’язковим депозитом у $20 тис.

Що стосується Tesla Cybertruck, у цьому випадку жодних змін немає — як і раніше, старт серійного виробництва бронепікапа намічено на 2023 рік.

Досі Tesla вже кілька разів переносила вихід Cybertruck — презентація футуристичного бронепікапа відбулася в листопаді 2019 року, і спочатку компанія Ілона Маска розраховувала, що перші кібертраки зійдуть з конвеєра до кінця 2021 року, але зрештою компанія зіткнулася з нестачею чіпів.

На початок серпня 2021 року Tesla мала понад 1,2 млн замовлень на Cybertruck — відтоді нових статистичних даних на замовлення не було.

Водночас засновник і CEO Tesla Ілон Маск на конференції FT Future of the Car 2022 минулого тижня повідомив, що компанія вже забезпечена замовленнями на Cybertruck на три з лишком роки. У травні 2022 року Tesla взяла і зовсім припинила приймати замовлення на Cybertruck всюди, крім Північної Америки.

Зараз компанія зосереджена на нарощуванні виробництва та приглядає місце для будівництва нової Гігафабрики — за попередніми даними, новий автомобільний завод компанія Ілона Маска збудує у Канаді.

Нагадаємо, українці дедалі частіше купують автомобілі на електротязі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram