Соцмережі
5 Лютого 2020
590

Ілля Несходовський: Про скасування банківської таємниці

Ця норма буде застосована тільки до американських громадян та держслужбовців в рамках розслідувань кримінальних справ про незаконне збагачення  

Щодо скасування банківської таємниці, то зрада відміняється. По-перше, в частині розкриття інформація податковій, то банками буде розкриватися лише інформація про рахунки американських громадян в рамках вимог FATCA, Foreign Account Tax Compliance Act – закону про дотримання податкових вимог по закордонних рахунках, який був прийнятий в США в 2010 році.
По-друге, розкриття інформації для правоохоронних органів буде здійснюватися в рамках розслідувань кримінальних справ про незаконне збагачення щодо осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Закон, що встановлював відповідну вимогу, був прийнятий ще 31 жовтня 2019 року, а НБУ лише привів свої нормативні акти у відповідність до чинного законодавства.
І ще одна важлива вимога: запит має бути підписаний виключно керівником відповідного державного органу, або його заступником.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram