Новини
15 Червня 2020
1 097

IKEA почала переговори з країнами про повернення держдопомоги

Компанія виявила, що постраждала від кризи не так сильно, як боялася

Фото: Flickr/rarye

Шведська мережа гіпермаркетів IKEA почала переговори з урядами кількох країн щодо повернення держдопомоги, виділеної компанії як заходи підтримки в умовах пандемії коронавірусу, повідомляє Financial Times (FT).

Своє рішення компанія пояснила тим, що наслідки тимчасового закриття її магазинів були не настільки катастрофічними.

“Зараз найправильнішим буде сказати “спасибі” тим, хто нас підтримав. Хлопці, ви підтримали нас в дуже складний період, і ми готові вам віддячити”, — зазначив менеджер по роздрібним операціям Ingka Group Толга Онку. Нідерландська холдингова компанія Ingka Group контролює більшу частину магазинів IKEA.

За його словами, через закриття своїх магазинів компанія очікувала скорочення продажів на 70-80%. Але цього не сталося, тому що незабаром магазини відкрилися, а попит на товари для будинку тільки зріс.

Компанія почала переговори з владою Бельгії, Хорватії, Чехії, Ірландії, Португалії, Румунії, Сербії, Іспанії та США. Поки IKEA знаходиться на ранній стадії переговорів з перерахованими країнами.

Компанія ще не знає, як саме вона буде відшкодовувати витрати урядів, оскільки їхня допомога стосувалася організації відпусток співробітників, і надавалася на різних умовах в залежності від країни, зазначає видання.

Нагадаємо, холдинг Ingka Group, що контролює 90% IKEA, придбав стартап Geomagical Labs, який розвиває технології доповненої реальності. З його допомогою можна сканувати кімнату на смартфон, прибирати всі меблі на фото та додавати нові предмети.

Також, вперше за 77-річну історію свого існування найбільший у світі роздрібний торговець меблями IKEA з вівторка, 10 березня, через спалах коронавірусу почав продавати свою продукцію на китайській платформі електронної комерції Alibaba Tmall.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram