Новини
6 Травня 2019
799

IFC виділила $2,6 млн на розвиток молочної галузі в Україні

Інвестиції в модернізацію збільшать обсяги виробництва в два рази

Міжнародна фінансова корпорація IFC виділила майже $2,6 млн на консультативну програму, що спрямована на розвиток молочної галузі в Україні, повідомляється на сайті IFC.

Як зазначається, проект спрямований на збільшення обсягів молочної промисловості України шляхом підвищення операційної ефективності та продуктивності молочних виробників, поліпшення доступу фермерів до ресурсів, послуг і фінансуванню, а також шляхом підтримки модернізації молочних заводів.

Проект стартував ще в кінці січня 2018 року та завершиться 31 грудня 2019 року.

“Під час пілотної фази проекту IFC планує розробити, протестувати та перевірить інструменти, підходи та партнерства, які дозволять на етапі розширення проекту підтримати розвиток понад 600 молочних кооперативів в Україні, що об’єднують або обслуговують 40 тис. дрібних виробників молока та охоплюють понад 30 тис. молочних фермерів”, – зазначається в описі проекту.

Після завершення пілотної фази у 2019 році, вже з 2020 року проект розширять на загальнодержавний рівень. “Партнером стане уряд Австрії”, – додали в IFC. І спрогнозували, “що інвестиції в модернізацію та підвищення ефективності нададуть Україні можливість подвоїти обсяги виробництва молока до 2030 року”.

Нагадаємо, раніше Investory News писали, що загальний обсяг виробництва молока всіх категорій за 2018 рік знизився на 1,8% проти показника аналогічного періоду попереднього року. Причина – зменшення чисельності поголів’я в господарствах населення, що забезпечують основу всього виробництва молока в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram