Новини
4 Лютого 2019
855

IFC розпочинає процедуру входження до капіталу Укргазбанку

Це  сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому

Міністерство фінансів, IFC та державний АБ “Укргазбанк” розпочинають оцінку та структурування фінансового інструмента для входження IFC в капітал банку, яке було анонсовано під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє прес-служба Мініністерства фінансів.

Такий прогрес став можливим внаслідок успішного виконання Міністерством фінансів України та Укргазбанком умов підписаного у листопаді 2017 р. тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації (продажу) банку, відзначається у повідомленні.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла Укргазбанку у зміцненні корпоративного управління, забезпеченні його операційної незалежності та подальшому вдосконаленні сталої банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

“Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому”, – розповіла Міністр фінансів Оксана Маркарова.

У співробітництві державного банку та міжнародної фінансової організації реалізовано більше 145 проектів у сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної та вітряної енергії із загальною потужністю об’єктів 866 МВт, а це чверть від усіх потужностей ВДЕ в Україні, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, раніше Investory News писав про зростання прибутку “Укргазбанку”.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram