Новини
31 Березня 2021
833

Hitachi купує американську GlobalLogic за $9,6 мільярда

Угода може стати найбільшим придбанням японського конгломерату

Японський гігант електронної промисловості — компанія Hitachi — вирішила зосередитися на цифрових технологіях. За інформацією японського інформагентства Nikkei, вона домовляється купити акції однієї з найбільших у світі ІТ-аутсорсингових компаній — GlobalLogic. Ціна питання на рівні $9,6 млрд. Угода дозволить японській компанії зміцнити позиції бізнесу, що спеціалізується на цифрових послугах.

У компанії є кілька офісів в Україні, при цьому за даними профільного ресурсу DOU, вона входить до трійки найбільших українських IT-роботодавців.

Компанія GlobalLogic була заснована 21 рік тому в Кремнієвій долині. Сьогодні вона контролює істотний обсяг ринку з виконання замовлень на розробку широкого спектра програмного забезпечення. Замовлення розподіляються серед розробників з Індії, південноамериканських країн і Східної Європи, а також України.

Володіють акціями GlobalLogic інвестиційний фонд CPP Investments (45% акцій), який управляється Канадським пенсійним фондом, і швейцарський інвестиційний фонд Partners Group (45%). Решта 10% акцій розподілені між керуючими компанії GlobalLogic.

У складі Hitachi компанія GlobalLogic буде працювати в підрозділі Hitachi Global Digital Holdings. Це американський підрозділ Hitachi, вже представлений на ринку ІТ-послуг у США. Японці збираються викупити всі акції в липні цього року і стати повноправними господарями GlobalLogic.

Нагадаємо, японські компанії Hitachi і Toshiba мають намір налагодити виробництво експрес-тестів для виявлення антитіл до коронавірусів нового типу. В цьому партнерстві Hitachi надасть інженерні ноу-хау.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram