Новини
17 Червня 2021
716

Heineken: Зарплати нідерландських пивоварів залежатимуть від екології

Близько 90% викидів доводиться на постачання сировини, пакування, зберігання й транспортування пива

Фото: breakingviews.com

Заробітні плати та премії керівництва Heineken найближчим часом будуть залежати від їх залучення в боротьбу зі змінами клімату. Bloomberg повідомляє, що такі заходи допоможуть другій у світі пивоварній компанії до 2040 року досягти нульових викидів.

“Ми думаємо, як пов’язати скорочення шкідливих викидів з оплатою праці керівників”, — заявив головний виконавчий директор Heineken Долф ван ден Брінк.

У пивоварній компанії помітили, як за останній рік для акціонерів зросла важливість дій на захист клімату, і що це також може стати ключем до залучення й утримання нових співробітників.

Ван ден Брінк вважає, що, хоча споживачі прекрасно розуміють необхідність боротьби з глобальним потеплінням, вони навряд чи захочуть купувати продукцію за преміальною ціною через “зелені” оновлення у всьому виробничо-збутовому ланцюжку компанії.

Heineken пообіцяла скоротити до 2030 року всі викиди до 35% порівнюючи із середнім значенням 2018-го. Це відповідає меті Паризької угоди з підтримки глобального потепління нижче двох градусів за Цельсієм.

Близько 90% викидів Heineken доводиться на постачання сировини, пакування, зберігання й транспортування пива. І тільки 10% — на виробництво самого напою.

Скоротити викиди на постачанні — найскладніше завдання. Саме тому ван ден Брінк пригрозив розірвати контракти з тими, хто недостатньо швидко декарбонізує свою діяльність. Однак поки рано говорити, коли це станеться.

Члени рад директорів, інвестори й споживачі все більше тиснуть на компанії, вимагаючи доводити значні кроки в бік зниження шкідливого впливу на планету. На думку експертів, рішення Heineken слугуватиме гарним стимулом для корпоративного керівництва домогтися відчутного скорочення викидів.

Як писали раніше Investory News, Нідерланди, де розташований один із головних хабів з торгівлі природним газом у світі TTF, виношують концепцію створення біржі водню — проєкт вже отримав назву HyXchange.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram