Новини
29 Липня 2020
965

Harley-Davidson завершив другий квартал зі збитком та оголосив про перегляд бізнесу

Виручка компанії зменшилась на 47% — до $865 мільйонів

Найбільший американський виробник мотоциклів Harley-Davidson завершив другий квартал зі збитком та заявив про зміни в структурі бізнесу, що призведе до виходу компанії з ряду ринків і оптимізації продуктової лінійки, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-реліз компанії.

Згідно з інформацією, чистий збиток у квітні-червні склав $92 млн, або 60 центів у розрахунку на акцію, у порівнянні з чистим прибутком у розмірі $196 млн, або $1,23 на акцію, отриманим за аналогічний період минулого року. Скоригований прибуток зменшився до $0,35 з $1,46 на акцію.

Виручка зменшилась на 47% — до $865 млн проти $1,633 млрд роком раніше. Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували скоригований прибуток на рівні $0,11 на акцію при виручці в $761 млн.

Глобальні роздрібні продажі мотоциклів Harley-Davidson в минулому кварталі склали 52,7 тис. у порівнянні з 71,8 тис. за той самий період 2019 р. Зокрема в США вони впали на 27% (до 31,3 тис.), у регіоні EMEA — на 30% (до 11 тис.), у азійсько-тихоокеанському регіоні — на 10% (до 6,9 тис.).

Компанія не стала давати прогноз фінансових показників на поточний рік через невизначеність, пов’язану з пандемією коронавірусу. На кінець червня близько 93% дилерів Harley-Davidson у світі відновили роботу, йдеться в прес-релізі.

В рамках стратегічного плану, розрахованого на п’ять років, компанія планує перебудувати асортимент своєї продукції, щоб “більш точно відповідати бажанням клієнтів і підвищити цінність своєї продукції”. Крім того, Harley-Davidson має намір скоротити близько 700 робочих місць (13% штату), про що вже було оголошено в середині липня.

Компанія планує зосередитися приблизно на 50 ринках у Північній Америці, Європі та ряді країн АТР, на які припадає основна частина продажів та які мають потенціал для зростання. При цьому вона вивчає варіанти відходу з тих ринків, де обсяги продажів і рентабельність не виправдовують подальші інвестиції.

Котирування акцій Harley-Davidson в ході торгів у вівторок падають на 7,9%. З початку року капіталізація компанії знизилася більш ніж на 27% і становить зараз близько $4,5 млрд.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Harley-Davidson повідомила про падіння квартального прибутку на 24%, у зв’язку зі зниженням продажів у США та зростанням витрат через європейські мита.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram