Новини
15 Квітня 2019
937

Гроші закінчуються: Snap марно витрачає $68 млн на місяць

Операційні збитки компанії за четвертий квартал склали близько $195 млн

Згідно з аналізом Financial Times, середньомісячний приплив грошових коштів Snap – показник, за яким витрати перевищують дохід – становить $68 млн. Тобто Snap витрачає стільки грошей, що в найближчі три роки їх може не вистачити.

В FT заявили, що Snap забезпечила більш жорсткий контроль над своїми витратами в четвертому кварталі 2018 р. І якщо він продовжиться й надалі, у поточному році швидкість витрат може скоротитися більш ніж удвічі – до $33 млн. Але навіть при зниженому темпі витрат, Snap необхідно три роки для відновлення прибутку. Операційні збитки за четвертий квартал склали близько $195 млн.

Значним фактором підвищення доходів буде збільшення числа користувачів, що протягом останніх двох років знижується. Щодня активні користувачі становили 186 млн у другому кварталі, що на 1 млн менше, ніж за той же період в 2017 р.

Відтік аудиторії спостерігається в основному через непопулярний редизайн Snapchat, постійні проблеми з Android-додатком після великого оновлення, дії конкурентів і нищівні продажі Snapchat Spectacles. Snap також пережив управлінську втрату: близько 20 керівників покинули компанію після IPO в березні 2017 р.

Аналітики вважають, що 2019 рік буде критичним для компанії, яка була заснована в 2011 р. Еваном Шпігелем і зробила його наймолодшим мільярдером в світі.

“Ми вважаємо, що 2019 рік залишається ключовим для компанії, оскільки вона запускає свій відновлений додаток для Android в глобальному масштабі, її рекламна платформа самообслуговування набирає обертів, а організація стабілізується після численних звільнень керівників”, – йдеться у відгуку інвестиційного банку JMP Group.

За останній місяць акції Snap виросли майже на 8%, залишившись на рівні $11,97 минулої п’ятниці.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Snap придбала стартап Teleport Future Technologies, заснований одеситом Владиславом Уразовим.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram