Новини
19 Квітня 2019
989

Гроші для Нотр-Даму: За два дні зібрано €1 млрд

Названо попередні причини загоряння

Попередньою причиною масштабної пожежі у Нотр-Дамі слідчі назвали коротке замикання електрики, повідомляє Associated Press, посилаючись на неназваного представника французької судової поліції.

“Наразі слідчі не можуть проводити роботи у соборі через міркування безпеки”, – наголошує джерело журналістів.

Аби підтримати деякі фрагменти стін, постраждалу внаслідок нищівного вогню архітектурну пам’ятку зміцнюють за допомогою дерев’яних дощок.

Як зазначив президент Франції Емануель Макрон, Нотр-Дам буде відбудовано. Однак на реконструкцію знадобиться 10 років.

Тим часом великі компанії, бізнесмени, громадські фонди об’єднали зусилля аби зібрати якомога більше коштів на відбудову собору. За два дні їм вдалося зібрати €1 млрд, повідомляє французька газета Le Parisien.

За €10 млн виділили Мартен і Олів’є Буіг з групи Bouygues, а також компанія JCDecaux Group, Societe Generale і Марк Ладре де Лашарьер з холдингу Fimalac.

€1 млн пообіцяла перевести консалтингова компанія Capgemini, €2 млн – регіон Овернь-Рона–Альпи. Про намір допомогти відновити Нотр-Дам розповів і глава корпораціі Apple Тім Кук, однак суму пожертвування не уточнив.

До того ж, мер Парижа Анн Ідальго запропонувала провести міжнародну конференцію донорів, щоб зібрати кошти на реставрацію Нотр-Дам.

“З бюджету міста буде виділено €50 млн на відновлення пам’ятки”, – повідомила Анн Ідальго.

Ще €10 млн на реставраційні роботи планує пожертвувати паризький регіон Іль-де-Франс.

Зазначимо, одним із перших про фінансову допомогу у €100 млн на реставраційні роботи заявив французький мільярдер Франсуа-Анрі Піно, який володіє компаніями Artemis і Kering – їм належить аукціонний будинок Christie’s, а також бренди модного одягу, в тому числі Gucci і Yves Saint Laurent.

Слідом за Піно виділити €200 млн на відновлення культурної цінності Парижа пообіцяв французький бізнесмен, президент групи компаній LVMH Бернар Арно. Таку ж суму перевела косметична компанія L’Oreal і її власники сім’я Бетанкур.

Також Investory News підготували добірку великих пожеж, які залишили гіркий слід в історії визначних пам’яток культури.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram