Новини
2 Жовтня 2020
943

Google виплатить ЗМІ $1 мільярд за контент для свого новинного сервісу

Також, компанія підтримає представників малого та середнього бізнесу: дозволить безкоштовну рекламу продукції

Американська Google, що входить у холдинг Alphabet Inc., пообіцяла виплатити новинним виданням понад $1 млрд протягом наступних трьох років за ліцензування новинного контенту для нового продукту під назвою Google News Showcase, пише The Wall Street Journal.

Спочатку новий продукт запустять у Німеччині та Бразилії. Google також веде переговори з новинними організаціями в інших країнах, включаючи США, пише видання з посиланням на обізнані джерела.

Компанія вже підписала угоди майже з 200 виданнями, зокрема німецькі Der Spiegel, Stern і Die Zeit, а також бразильську газету Folha de S.Paulo.

Google News Showcase почне роботу на базі агрегатора новин Google News і спочатку буде доступний користувачам операційної системи Android, а незабаром з’явиться і на платформі iOS.

Сервіс дозволить виданням групувати новинні сюжети зручнішим чином, наприклад, щоб дозволити читачам ознайомитися з контекстом того чи іншого повідомлення або простежити хронологію подій. Пізніше компанія планує включити аудіо-брифінги та відеокліпи.

“Я завжди цінував якісну журналістику і вірив, що динамічна індустрія новин має вирішальне значення для функціонування демократичного суспільства”, — зазначив генеральний директор Google Сундар Пічаї.

Новинні організації, включаючи американську медіакомпанію News Corp. Руперта Мердока і німецький видавничий дім Axel Springer, вже давно закликають Google платити за використання їх контенту.

Також, Google запропонувала магазинам безкоштовне розміщення в товарних оголошеннях (Google Shopping) на сторінках пошукової системи, щоб підтримати малий та середній бізнес, який постраждав від карантину.

Як повідомляє компанія, пропозиція вже почала діяти в країнах Європи, Близького Сходу та Африки, а в середині жовтня обіцяє зробити його доступним по всьому світу.

Безкоштовно прорекламувати свою продукцію можуть навіть ті підприємці, які не користуються Google Ads. В Google очікують, що використання безкоштовних оголошень стане поштовхом для бізнесменів до запуску платних кампаній.

Якщо продавець уже використовує платформу Merchant Center (вона зберігає інформацію про товари продавців і дозволяє запускати рекламні кампанії в Google купівля) і рекламні оголошення, йому не потрібно нічого робити. Його оголошення будуть показуватися безкоштовно автоматично.

У компанії також пообіцяли “максимально спростити” процес використання товарних оголошень для ритейлерів-новачків протягом наступних тижнів і місяців.

Нагадаємо, Єврокомісія має намір посилити контроль за найбільшими світовими цифровими компаніями, серед яких і Google. Організацію особливо цікавлять питання дезінформації та захисту особистих даних.

А от NASA зніме рекламу Estée Lauder на Міжнародній космічній станції. Згодом, одна з 10 пляшок сироватки, що побуває у космосі, буде виставлена ​​на аукціон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram