Новини
14 Липня 2020
977

Google виділить $10 млрд на розвиток цифрової економіки Індії

Ця країна — основний ринок не тільки для компанії, але й для її конкурентів, зокрема Facebook і Amazon

Американська корпорація Google протягом найближчих декількох років планує інвестувати близько $10 млрд у розвиток цифрових технологій в Індії. Про це повідомив генеральний директор компанії Сундар Пічаї.

“Сьогодні на заході Google For India ми оголосили про створення нового фонду в розмірі $10 млрд, метою якого є прискорення впровадження цифрових технологій в економіку Індії”, — написав Пічаї, подякувавши прем’єр-міністру країни Нарендру Моді за його бачення майбутнього цифровізації в Індії.

При цьому, як зазначає агенція Bloomberg, інвестиції будуть спрямовані на розвиток певних областей. До них, зокрема, відносяться забезпечення кожному жителю Індії вільного доступу до інформації на його рідній мові, створення нових продуктів і послуг, що відповідають унікальним потребам Індії, а також використання штучного інтелекту в таких сферах, як охорона здоров’я, освіта і сільське господарство.

Індія — ключовий ринок для продуктів Google, зокрема для пошуку, YouTube та Android, зазначає TechCrunch. У країні понад 500 млн активних користувачів інтернету, понад 450 млн виходять в інтернет зі смартфонів.

Країна також цікава конкурентам Google — зокрема, Facebook і Amazon. Наприклад, соцмережа у квітні 2020 р. інвестувала $5,7 млрд в індійського оператора зв’язку Jio Platforms, а Amazon у січні оголосила, що направить $1 млрд, щоб допомогти місцевому малому й середньому бізнесу почати роботу в інтернеті.

Раніше американська компанія оголосила про намір інвестувати в Польщу близько $2 млрд. Йшлося про створення в країні хмарного регіону, що складається з трьох зон доступу, кожна з яких являє собою незалежну технічну й програмну інфраструктуру, що забезпечує безперебійну роботу хмарних сервісів.

Хмарний регіон Google у Варшаві буде таким же типом інфраструктури, який працює в інших місцях в Європі й у світі — в Цюриху, Лондоні, Токіо або Лос-Анджелесі. Очікується, що проект буде запущений на початку 2021 р.

Нагадаємо, Deutsche Bank повідомив у вівторок, 7 липня, що досяг угоди з Google про співпрацю у сфері хмарних технологій. Багаторічну угоду буде підписано в найближчі місяці.

Як писали раніше Investory News, рекламні цифрові платформи Google, Amazon і ряд інших технологічних компаній розмістять у поточному році рекламу на $25 млн на сайтах, що поширюють фейкову інформацію про коронавіруси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram