Новини
12 Серпня 2020
880

Google, Nokia та Qualcomm інвестували $230 мільйонів у фінську HMD Global

HMD з 2016 року випускає смартфони під брендом Nokia

Компанія HMD Global, яка випускає смартфони під брендом Nokia, залучила інвестиції в розмірі $230 млн від декількох основних глобальних стратегічних партнерів у рамках закриття першого раунду поточного етапу фінансування, ними стали Google, Nokia і Qualcomm, повідомляє TechCrunch.

Як заявляє HMD Global, цей раунд фінансування став третім за величиною в Європі у 2020 р. Генеральний директор HMD Global Флоріан Зайхе підтвердив, що Google, Nokia і Qualcomm стали учасниками даного етапу фінансування. Однак він утримався від коментарів з приводу конкретних суми, які були інвестовані згаданими компаніями.

Компанія Google розглядає смартфони бренду Nokia як потенційну можливість для розширення ринку власної операційної системи Android. Так, HMD Global планує вийти на такі ринки, що розвиваються, як Бразилія, Індія та Африка.

За даними IDC, HMD Global лідирує на ринку кнопкових телефонів за обсягом продажів у грошовому вираженні, а також випускає смартфони на базі чистої, безпечної та оновлюваної операційної системи Android.

Qualcomm зіткнулася з різкою втратою бізнесу, через низку санкцій, що обмежують продаж чіпсетів компанії Huawei. Підтримка HMD виглядає як бажання підстрахуватися від дій американського уряду, націленого на її китайських партнерів.

Як писали раніше Investory News, Google зіткнулася з перешкодами на шляху придбання корпорації, що виробляє електронні пристрої для спорту та здоров’я Fitbit, коли вирішила помірятися силами з Apple і Samsung.

Також, адміністрація президента США Дональда Трампа обговорює можливість поглинання європейських компаній Ericsson і Nokia з метою створення телекомунікаційного консорціуму для жорсткої конкуренції з китайською Huawei.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram