Новини
5 Серпня 2020
845

Google перевірять: Єврокомісія розслідує угоду щодо придбання Fitbit за $2,1 мільярда

Регулятор хвилюється, що поглинання ще більше зміцнить домінуюче становище ITіганта на ринку онлайн-реклами

Компанія Google зіткнулася з перешкодами на шляху придбання корпорації, що виробляє електронні пристрої для спорту та здоров’я Fitbit, коли вирішила помірятися силами з Apple і Samsung, повідомляє Reuters.

У вівторок, 4 серпня, антимонопольні органи ЄС розпочали розслідування угоди вартістю $2,1 млрд. “Єврокомісія прийняла таке рішення, попри зобов’язання Google не використовувати дані Fitbit у рекламних цілях для придушення конкуренції”, – йдеться у повідомленні.

Своє рішення Єврокомісія пояснила тим, що угода ще більше зміцнить домінуюче становище Google на ринку онлайн-реклами, а обіцянок Google недостатньо для того аби зупинити побоювання ЄС.

“Запропонована транзакція ще більше зміцнить позиції Google на ринку онлайн-реклами внаслідок збільшення й без того величезної кількості даних, які Google може використовувати для персоналізації реклами, яку вона зображає”, – йдеться у заяві Комісії.

На її думку, дані, що зібрані за допомогою переносних наручних пристроїв, є важливою перевагою в онлайн-рекламі, тому угода надасть Google перевагу в персоналізації реклами у пошукових системах і ускладнить конкурентну боротьбу.

“Ця угода стосується пристроїв, а не даних. З самого початку нам було зрозуміло, що ми не використовуватимемо дані щодо здоров’я та здоров’я Fitbit для реклами Google, – заявив Рік Остерло, старший віцепрезидент Google з пристроїв і послуг. – Як і у всіх наших продуктах, ми надаємо користувачам Fitbit можливість переглядати, переміщати або видаляти свої дані”.

За даними дослідницької фірми International Data Corp., у I кварталі 2020 року частка Fitbit на світовому ринку пристроїв, що носяться становила 3%, що значно поступається частці Apple у 29,3%, а також Xiaomi, Samsung і Huawei.

Остаточне рішення щодо угоди – схвалити її або заблокувати – Єврокомісія прийме до 9 грудня.

Нагадаємо, у липні Євросоюз розпочав антимонопольне розслідування щодо роботи голосових помічників на зразок Siri від Apple й Alexa від Amazon. Регулятори перевірять, як ІТ-компанії застосовують призначені для користувача дані, що збираються голосовими асистентами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram