Новини
26 Серпня 2021
709

Google і Microsoft готові витратити мільярди на кібербезпеку

Днями відбулася зустріч лідерів бізнесу з Байденом після низки кібератак у США

Американські корпорації зобов’язалися вкласти мільярди доларів у зміцнення кібербезпеки після низки хакерських атак, зокрема на SolarWinds і Colonial Pipeline. Про це вони заявили на зустрічі з президентом Джо Байденом в Білому домі, яка пройшла в середу, 25 серпня, і за її підсумками, пише CNBC.

У зустрічі в Білому домі взяли участь глави провідних компаній з різних галузей економіки — від технологічних до фінансових, багато хто з них вже заявили про зобов’язання вкласти мільярди доларів у посилення захисту від хакерських атак і зломів.

Зустріч пройшла після декількох кібератак, зокрема напади на урядового розробника програмного забезпечення SolarWinds і один з найбільших нафтопроводів Colonial Pipeline.

Зобов’язання, про які заявили лідери приватного бізнесу варіюються від розробки нових галузевих стандартів до надання іншим підприємствам більш ефективних інструментів безпеки та забезпечення професійної підготовки працівників для заповнення приблизно 500 тис. вакансій у сфері кібербезпеки в США.

Google заявила, що за п’ять років вкладе понад $10 млрд в зміцнення кібербезпеки. Вона пообіцяла навчити 100 тис. американців в таких технічних областях, як ІТ-підтримка та аналіз даних за своєю програмою сертифікації професійного зростання.

Фінансові зобов’язання Google будуть використані, серед іншого, для зміцнення ланцюжка постачання програмного забезпечення і забезпечення безпеки софта з відкритим вихідним кодом.

Microsoft виділила $20 млрд на п’ять років для розробки досконаліших інструментів безпеки, написав генеральний директор корпорації Сатья Наделла у Twitter після зустрічі з Байденом. Він додав, що Microsoft вкладе $150 млн, щоб допомогти урядовим установам модернізувати свої системи безпеки та розширити партнерські відносини в галузі навчання кібербезпеки.

IBM висловила готовність за три роки навчити понад 150 тис. осіб навичкам кібербезпеки, співпрацюючи при цьому з “історично чорними” коледжами та університетами, щоб допомогти диверсифікувати кадровий склад служб інформаційної безпеки.

Компанія також анонсувала нове рішення для зберігання даних для компаній з критичної інфраструктури й заявила, що працює над створенням безпечних методів шифрування для квантових обчислень.

Гендиректор IBM Арвінд Крішна розповів CNBC напередодні зустрічі, за межами Білого дому, що кібербезпека є “проблемою десятиліття”. Він сподівається побачити більше координації між державним і приватним секторами за підсумками зустрічі. За словами глави компанії, IBM робить свій внесок у допомогу кваліфікованим працівникам у космічній галузі.

Amazon Web Services, підрозділ хмарних обчислень онлайн-ритейлера Amazon, планує надати власникам облікових записів безплатні пристрої багатофакторної аутентифікації для кращого захисту своїх даних. Компанія запропонує організаціям і приватним особам пройти навчання з підвищення обізнаності про безпеку.

Генеральний директор Apple Тім Кук брав участь у зустрічі, але компанія ще не поділилася взятими на себе зобов’язаннями. Представник компанії фінансових послуг TIAA вказав на кілька ініціатив, які вона робить для підготовки більшої кількості співробітників з кібербезпеки. Вони включають партнерство з Нью-Йоркським університетом, яке дозволяє співробітникам TIAA отримувати повністю оплачений ступінь магістра в галузі кібернетики.

Залишаючи Білий дім, генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон назвав зустріч “дуже продуктивною спільною дискусією”. “Сподіваюся, ми продовжимо стежити за цим і зробимо гарну роботу, щоб захистити нашу країну від дійсно складної проблеми”, — зазначив він.

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла сказав, що захід в Білому домі “зібрав правильне коло людей для успішної дискусії”.

Два керівники водного господарства після наради повідомили CNBC, що під час обговорення наголошувалося на співпрацю між секторами. Генеральний директор American Water Волтер Лінч заявив, що існує “розуміння того, що ми повинні працювати разом, щоб протистояти кіберзагрозам, з якими стикається країна”.

Як відомо, Microsoft придбає виробника хмарного софта для забезпечення кібербезпеки RiskIQ, щоб захистити своїх клієнтів на фоні хвилі кібератак.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram