Новини
15 Грудня 2020
855

Гонконг став для експатів у 2020 році найдорожчим містом у світі

Вартість проживання для багатьох іноземних працівників зросла через відновлення курсу євро та фунта

Згідно зі звітом ECA International про вартість проживання за 2020 рік, найдорожчим містом у світі для експатів визнано Гонконг. Токіо, Нью-Йорку та Женеві вдалося зберегли свої позиції у першій четвірці ще з минулого року.

Як зазначає CNBC, Цюриху, що наразі посідає 5 місце, та Лондону (6 позиція) вдалося піднятися у рейтингу ECA International завдяки відновленню євро й фунта стерлінгів, що призвело до збільшення вартості проживання для іноземних фахівців.

У Тель-Авіві (7 місце), Сеулі (8), Сан-Франциско (9) та Йокогамі (10) експерти зафіксували протягом року постійне здешевлення проживання.

У щорічному звіті ECA International порівнюються витрати на повсякденні товари, враховуючи їжу, транспорт і комунальні послуги, у 208 містах 121 країни за період з вересня 2019 року до вересня поточного.

“Зміни у 2020 році значною мірою були викликані коливаннями валютних курсів через пандемію, що вплинуло на купівельну спроможність експатів”, — зазначається у звіті.

За словами регіонального директора з азійського регіону в ECA International Лі Куана, у зв’язку з відновленням курсу євро та фунта цього року вартість проживання для багатьох іноземних працівників зросла.

“Ці чинники також підняли багато великих європейських міст у рейтингах: Лондон займає 6 місце у списку найдорожчих міст у світі, Париж — 10, а Відень і Мюнхен входять до перших 50-ти світових лідерів”, — розповів він.

Падіння курсу азійських валют, враховуючи тайський бат, в’єтнамський донг та індійську рупію, призвело до різкого зниження вартості проживання у цих великих містах для експатів. “Найдорожче місто Індії” Мумбаї опустилося на 34 позиції, посівши 94 місце у рейтингу.

Країни, чия економіка залежить від нафти, такі як Бразилія, Росія та Венесуела, постраждали через падіння цін на нафту та місцеві валюти. З цих причин там подешевшало проживання для іноземних фахівців.

Нагадаємо, минулого року Швейцарію було обрано найкращим місцем для експатів. Середній заробіток там за рік складав понад $111,6 тисяч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram