Новини
8 Липня 2019
1 120

Рейтинг: Швейцарію обрано найкращим місцем для експатів

Середній заробіток за рік тут складає понад $111,6 тисяч

Цього року Швейцарію обрано найкращим місцем для життя для іноземців завдяки стабільності та можливостям знайти високооплачувану роботу. Про це йдеться у рейтингу країн за якістю життя для експатів, опублікованому британським фінансовим холдингом HSBC Holdings Plc.

Повідомляється, що всього за рік Швейцарії вдалося переміститися з 8 позиції на першу, змістивши Сінгапур. Як зазначив Джон Годдард, глава HSBC Expat, дослідження показало, що Швейцарія є найкращим вибором як для професіоналів, які прагнуть до кар’єрного росту та збільшенню заробітку, так і для тих, хто прагне поліпшити якість життя. “Це одне з найкрасивіших і безпечних місць у світі, що має безліч можливостей для кар’єрного зростання”, – підкреслив він.

Як повідомляється, середня зарплата у Швейцарії складає $111,6 тис. на рік. “І це на 45% вище, ніж середня оплата праці в 33 інших країнах ($75,96), проаналізованих HSBC”, – йдеться у повідомленні. Додається, що 82% опитуваних підтвердили, що їх якість життя покращилася після переїзду. А 70% опитуваних зазначили, що в країні спокійно та приємно знаходитися.

Аналітики банку зазначають, що популярності країни сприяє успішний сектор фінансових послуг. “71% з тих, хто переїхав до Швейцарії на даний момент мають більший рівень доходу, вони цінують економічну та політичну стабільність у країні”, – йдеться у дослідженні.

Водночас зазначається, що Швейцарія – не найкраща країна з точки зору повноти життя. Зокрема, тут не так легко заводити друзів і вибудовувати коло спілкування з нуля після переїзду. “Зате це відмінне місце, щоб виховувати дітей і в цілому Швейцарія – те, що потрібно для осілого способу життя”, – вважають дослідники.

ТОП-10 найкращих країн світу для життя та роботи

Сінгапур, який займав першу позицію в опитуванні банку протягом попередніх чотирьох років, цього разу опинився на другій позиції. Його визнали кращим місцем у світі для виховання дітей з високо оціненою шкільною системою.

Третю позицію зайняла Канада – оцінена як одне з найбільш гостинних місць. Іспанія, яка займає четверте місце (минулого року була на сьомому), пропонує кращу якість життя. “Багато хто говорить, що з того часу, як переїхали туди, їх баланс між роботою та особистим життям покращився”, – йдеться у дослідженні.

Значний стрибок у рейтингу зробила Туреччина: країна перемістилася з 22 відразу на 7 місце за свою відкритість і доброзичливе до експатів суспільство.

А от Великобританія опинилася на 27 місці через невизначеність у зв’язку з Brexit. “Країна входить до топ-3 антирейтингу по політичній і економічній нестабільності”, – зазначили у HSBC.

Так само просіли позиції й Швеції – з 7 на 20 місце. “Економічна стабільність і здоровий баланс “робота-особисте життя” не компенсують складнощів, з якими стикаються експати, намагаючись завести друзів і розкрити свій потенціал у цій скандинавській країні”, – йдеться у дослідженні.

Раніше Investory News писали, що Київ зайняв 173 місце у рейтингу найкомфортніших міст світу. Українська столиця опинилася між столицею Уганди Кампалі та Санкт-Петербургом (РФ). До трійки лідерів увійшли Відень, Цюріх та Ванкувер.

Крім того, Україна посіла 62-е місце в дослідженні “Якість життя країн-2019”, показавши найгірший результат серед усіх країн-сусідів, адже останнє місце, яке зайняв Єгипет, зовсім недалеко – 71-е. А от лідерами рейтингу якості життя стали Данія, Швейцарія та Фінляндія. Німеччина виявилася на 8-му, Японія та США – на 12-му й 13-му місцях, відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram