Новини
5 Жовтня 2020
1 144

Genesis Investments інвестував $150 тисяч в американське медіа про технології

Це перша інвестиція фонду в компанію зі США

Український венчурний фонд Genesis Investments інвестував $150 тисяч в американське медіа Hacker Noon, яке фокусується на новинах про технології, стартапи, штучний інтелект, розробці програмного забезпечення і блокчейн-технологій, повідомляє AIN.UA.

Аудиторія – в основному, читачі з США, Індії, Великої Британії, Канади та Німеччини. Медіа базується на призначеному для користувача контенті: будь-який користувач може зареєструватися на ресурсі та запропонувати статтю для публікації.

Зазначається, що у травні 2020 року компанія мікроплатежів і монетизації вебконтенту Coil інвестувала у Hacker Noon $1 млн, за яким наступила інвестиція від Greater Colorado Venture Fund у розмірі $350 тисяч. У Seed раунді оцінка компанії склала $11,5 млн.

Genesis Investments виступив інвестором у тому ж раунді з сумою $150 тисяч. “Це перша інвестиція фонду в американську компанію”, – пише видання.

Як зазначає Олена Мажуга, інвестиційний менеджер Genesis Investments, компанія рада приєднатися до раунду фінансування разом з Coil. На її думку, ця угода є стратегічною як для Genesis Investments, так і для Hacker Noon.

“Ми віримо, що наша експертиза в медіа, digital-маркетингу та монетизації може стати драйвером для ще більш стрімкого зростання Hacker Noon. У разі необхідності, ми будемо раді допомогти Hacker Noon з відкриттям R&D-офісу в Україні у майбутньому”, – зазначила вона.

І додала, що Hacker Noon – технологічне медіа нового покоління, яке може стати одним із найважливіших вже у найближчі 5 років. “Ми хочемо бути частиною цієї історії”, – наголосила Олена Мажуга.

Гроші планують витратити на впровадження нової стратегії монетизації для творців контенту, масштабування команди та розвиток додаткових потоків доходів.

Ресурс HackerNoon було засновано у 2016 році, а до 2020 року досягнуто 4 млн відвідувань на місяць без платних методів просування. Команда розробила CMS (систему управління контентом, на якій працює HackerNoon.com) і програмне рішення для голосування користувачів (на якому працює платформа з нагородами Noonies.Tech). Компанія також має подкаст і платформу для публікацій вакансій від технологічних компаній в Америці. Hacker Noon заробляє від реклами на ресурсах.

Додається, що Hacker Noon націлений на англомовну технологічну спільноту. У 2019 році у США налічувалося понад 12 мільйонів технічних співробітників і 550+ тисяч технічних підприємств. У Великобританії – 1,6 мільйона технічних працівників, а в Індії 4,4 мільйона IT-фахівців. У другій чверті 2020 року на ресурсі публікувалося до 30 статей на день. Команда планує досягти 50 публікацій на добу до кінця 2020 року.

Нагадаємо, на початку серпня український венчурний фонд Genesis Investments і литовський Iron Wolf Capital інвестували в SaaS-стартап RedTrack.io з аналізу та управління рекламними кампаніями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram