Новини
20 Червня 2019
482

ФРС зберегла ключову ставку без змін

При цьому річна інфляція в США залишається нижче цільової позначки у 2%

Фото: Dan Smith/Wikipedia

Федеральна резервна система (ФРС) США за підсумками засідання 18-19 червня зберегла ключову відсоткову ставку на рівні 2,25-2,5% річних, йдеться в прес-релізі регулятора.

У ФРС підкреслили, дані, що надходять з моменту попереднього засідання на початку травня, вказують, що ринок праці залишається стійким, а економічна активність зростає помірними темпами.

При цьому організація зазначила, що річна інфляція в США залишається нижче цільової позначки у 2%. Крім того, ФРС відзначає зростаючу невизначеність для економічних перспектив.

Регулятор додає, що у світлі цієї невизначеності ФРС буде діяти в залежності від обставин з метою забезпечення зростання економіки, стабільного ринку праці та інфляції, близької до цільової позначки у 2%.

Нагадаємо, за оцінкою МВФ, тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може привести до зниження світового ВВП на 0,5% або $455 млрд у 2020 р. Крім того, глава МВФ Крістін Лагард віднесла до загроз зростання світової економіки низькі процентні ставки.

Як відомо, Світовий банк за підсумками 2019 р. прогнозує зростання світової економіки на рівні 2,6%. Оцінка була погіршена з 2,9%, що очікувалися в січні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram