Новини
27 Лютого 2020
599

Foxconn запропонував новим співробітникам по $1 тисячі для відновлення роботи заводу в Китаї

Компанія намагається якомога швидше відновити виробництво після паузи, викликаної спалахом коронавірусу

Тайванський виробник електроніки Foxconn, який збирає техніку Apple, запропонував кожному новому співробітнику заводу в Чженчжоу (провінція Хенань у Китаї) додатковий бонус у розмірі 7 тисяч юанів ($996). Про це повідомив з посиланням на джерело китайський сайт chinastarmarket.cn.

Таким чином компанія намагається залучити людей і якомога швидше відновити виробництво після паузи, викликаної спалахом коронавірусу.

Сума буде виплачена у два етапи: 3 тис. юанів після 35 днів роботи, а 4 тис. юанів — після 60 днів. Газета South China Morning Post наводить інші терміни: 60 і 90 днів відповідно.

21 лютого видання стверджувало з посиланням на портал Abacus, що Foxconn запропонував співробітникам тільки $427 у вигляді бонусів (3 тис. юанів), а також безкоштовні обіди та автобуси до роботи.

Foxconn заявила, що не коментує роботу окремих заводів, але підтвердила, що збирає працівників для відновлення виробництва.

За інформацією видання TechNode, зараз на заводі в Чженчжоу працюють близько 20-30 тис. осіб. У минулому число співробітників заводу досягало 450 тис. людей. Працівників повертають також інші підприємства за сприяння влади: вони направляють автобуси, поїзди та літаки.

Foxconn ключовий постачальник і для інших технологічних компаній, наприклад Huawei, Amazon, Google та інших. Тож, затримка роботи заводу може вплинути на постачання.

Нагадаємо, адміністрація Гонконгу оприлюднила програму заходів стимулювання обсягом 120 млрд гонконзьких доларів ($15,4 млрд). Мета цих заходів — пом’якшити негативні наслідки епідемії коронавірусу Covid-19 для економіки.

Як писали раніше Investory News, акції та індекси почали стрімко падати на побоюваннях про вплив коронавірусу на туристичний ринок і ринок товарів класу люкс, а статок 500 найбагатших людей світу в сумі впав на $139 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram