Новини
18 Травня 2020
905

Foxconn відзвітував про найнижчий за 20 років квартальний прибуток

Однак компанія планує повернутися до стабільного зростання вже в цьому кварталі

Тайванський виробник електроніки Foxconn Electronics, який збирає техніку Apple, відзвітував про падіння прибутку на 90% за підсумками першого кварталу 2020 р., пише Reuters.

На фоні пандемії коронавірусу та вимушеної зупинки заводів у лютому чистий прибуток найбільшого у світі контрактного виробника електронних пристроїв обвалився у порівнянні з першим кварталом 2019 р. до $70,3 млн. Це нижче прогнозу аналітиків та є найгіршим результатом з 2000 р.

Також падіння зумовлено скороченням замовлень з боку ключових замовників, зокрема Apple. Але тепер, коли підприємства Foxconn на території Китаю повернулися до роботи, ситуація покращилася, йдеться в заяві компанії.

Водночас Foxconn прогнозує, що їй вдасться повернутися до стабільного зростання вже в цьому кварталі. Зокрема, Foxconn очікує, що у відсотках зростання прибутку буде виражатися двозначним числом у порівнянні з першим кварталом 2020 р. Також зростання буде недостатньо велике, і в порівнянні з результатом річної давності очікується падіння, виражене однозначним показником.

Засновник і голова ради директорів компанії Foxconn Террі Гоу прогнозує щорічний приріст виручки більш ніж на 10% для всіх підрозділів компанії. Але ситуація як і раніше виглядає похмурою для побутової електроніки, де прогнозується падіння на 15% у порівнянні з минулим роком, а зниження купівельної спроможності серйозно впливає на попит.

Нагадаємо, Foxconn запропонував кожному новому співробітнику заводу в Чженчжоу (провінція Хенань у Китаї) додатковий бонус у розмірі 7 тисяч юанів ($996). Компанія намагається якомога швидше відновити виробництво після паузи, викликаної спалахом коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram