Новини
3 Серпня 2023
316

Foxconn інвестує в Індію $600 мільйонів

Основний постачальник для Apple вкладається для виробництва компонентів для iPhone і чипів

Фото: elektronikab2b.pl

Тайванський виробник Foxconn інвестує $600 млн у два проєкти в індійському штаті Карнатака з виробництва компонентів для iPhone та обладнання для виробництва мікросхем, пише Reuters.

Ця інвестиція свідчить про зростаючий інтерес компанії до Індії на тлі ставки на потужності за межами Китаю.

Близько $350 млн підуть на будівництво заводу з виробництва компонентів для iPhone, який створить 12 тис. робочих місць.

Також Foxconn об’єднається з Applied Materials в проєкті вартістю $250 млн з виробництва обладнання для виготовлення мікросхем.

Уряд штату заявив, що обидва проєкти були підписані у межа так званих листів про наміри, що означає, що остаточні умови можуть змінитися.

Foxconn, яка збирає близько 70% iPhone і є найбільшим у світі контрактним виробником, диверсифікує виробництво подалі від Китаю на тлі перебоїв, пов’язаних з COVID, і геополітичної напруженості.

Експансія Foxconn в Індії також є останньою в низці іноземних компаній — від Micron до Amazon — які розширюються та інвестують мільярди доларів у найближчі роки, роблячи ставку на зростаюче споживання та попит у найбільш густонаселеній країні світу.

Раніше Investory News писали, яким буде iPhone 15.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram