Новини
27 Січня 2022
595

ФОПи сплатили найбільшу за 5 років суму єдиного податку

До кінця 2021-го кількість ФОПів майже сягнула 2 мільйони бізнесів

ФОПи заплатили 34,8 млрд єдиного податку минулого року. Ця цифра не лише перевищує показник 2020 року, коли з ФОПів було зібрано 27,6 млрд грн, а і є рекордною за п’ять років, повідомляє Opendatabot.

Рекорд пояснюється як зростанням доходу ФОПів, так і зростанням кількості нових підприємців, а також тим, що вже відкриті ФОПи стали рідше закриватися. До кінця 2021 року кількість ФОПів майже сягнула 2 млн бізнесів.

Єдиний податок — це головний податок для ФОПів, який було введено задля спрощення ведення бізнесу та зниження податкового навантаження. Можливість перейти на спрощену систему передбачена для фізосіб-підприємців та юросіб, масштаби діяльності яких не перевищують визначені законом межі за максимальним обсягом доходів та кількістю працівників.

Останні ініціативи з фіскалізації, зокрема обов’язкове використання РРО/ПРРО, передусім направлені на виявлення реального об’єму доходів підприємця та дотримання ним законності використання спрощеної системи.

Нагадаємо, у застосунку “Дія” можна подати річну декларацію ФОП для 1-3 груп онлайн і безплатно.

Як писали раніше Investory News, в Україні ФОПам третьої групи єдиного податку хочуть обмежити можливість співпрацювати з юрособами. Це може дозволити скоротити схему від ухилення від сплати податків із зарплат. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram