Новини
28 Серпня 2019
1 559

Фітнес-стартап Peloton виходить на IPO з річною виручкою в $915 млн

Зростають і чисті збитки компанії

Американський стартап Peloton Interactive Inc., який займається розробкою і продажем тренажерів Bike з “розумною” велодоріжкою Tread, подала заявку на первинне публічне розміщення акцій (IPO), яке, ймовірно, стане одним із найбільших в цьому році, повідомляє Fortune.

Peloton планує розмістити свої акції на Nasdaq Global Select Market під символом PTON і залучити $500 млн, але сума може змінитися. Goldman Sachs Group Inc. і JPMorgan Chase & Co. очолять раунд інвестування.

Peloton була створена у 2012 р. За цей час основними розробленими компанією продуктами стали велотренажери та бігові доріжки з телевізійними екранами, підключеними до Інтернету, для показу власних тренувальних програм. Користувачеві надається доступ до додатка Peloton, за допомогою якого можна в будь-який момент віддалено взяти участь у занятті на тренажері з фітнес-тренером. Деякі варіанти підписки включають спеціальне взуття, гантелі, пульсометр тощо. Базова підписка на “підключений фітнес” коштує $39 в місяць, а велосипеди — від $2 тис. На сьогодні у компанії 1,4 млн користувачів.

Компанія зайняла провідні позиції в індустрії фітнес-технологій, в яку також входять конкуренти SoulCycle і Flywheel Sports.

Однак, як пише видання, як і багато хто з цих компаній, Peloton збитковий. Компанія втратила $196 млн при обсязі продажів $915 млн за фінансовий рік, який закінчився 30 червня.

У своїй заяві компанія попередила, що в майбутньому вона не може приносити прибуток або підтримувати прибутковість.

До того ж тарифи, що виникли в результаті торгової війни між США і Китаєм, також можуть позначитися на його бізнесі, оскільки його продукція містить деякі частини з КНР.

Джерела, знайомі з планами Peloton, кажуть, що він очікує оцінку в $8 млрд або $10 млрд. Peloton був оцінений приблизно в $4,15 млрд, коли залучив у минулому році $550 млн від спонсорів, зокрема венчурної компанії TCV, Kleiner Perkins, Tiger Global Management і GGV Capital.

Нагадаємо, виробнику фітнес-трекерів, bluetooth-навушників і бездротових колонок Jawbone вдалося залучити $65,4 млн. Хоча за останнє десятиріччя компанія втратила $1 млрд інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram