Новини
9 Січня 2020
1 297

Фітнес-стартап ClassPass оцінено у понад $1 мільярд

Компанії вдалося стати першим технологічним “єдинорогом” у новому десятилітті

Американський фітнес-агрегатор ClassPass залучив $285 млн (фінансування серії E). У ході раунду оцінка стартапу перевищила $1 млрд, повідомляє TechCrunch.

Таким чином, компанії вдалося стати першим технологічним “єдинорогом” у новому десятилітті.

Останній раунд фінансування очолили інвестиційні фірми L Catterton і Apax Digital, в ньому також брав участь давній інвестор ClassPass – азійська компанія Temasek.

“Стартап збирається використовувати залучені інвестиції на те, щоб прискорити міжнародну експансію, особливо в Європі, і розширити корпоративні велнес-програми”, – зазначили у компанії.

ClassPass був заснований у 2013 році та з урахуванням останнього раунду залучив майже $550 млн. Стартап пропонує клієнтам через підписку отримати доступ одночасно до багатьох занять в різних фітнес-клубах, забронювавши місце через додаток. З 2017 року компанія також пропонує заняття в кредит з використанням віртуальної валюти.

Наразі ClassPass працює у 28 країнах і пропонує передплатникам понад 5 млн занять – тренажерний зал, йога, пілатес, велоспорт й інші. А також такі процедури, як масаж, медитація і кріотерапія. ClassPass також співпрацює з роботодавцями, уклавши партнерські контракти з Google, Morgan Stanley та ще приблизно 1 тис. компаніями. У самому стартапі працюють 650 осіб.

За словами засновниці ClassPass Паял Кадакі, компанія прагне залучити якомога більше людей в активний спосіб життя. Водночас стартап хоче використовувати власні інструменти, щоб допомогти розвитку фітнес-індустрії.

“Ми ніколи не ухилялися й ніколи не відійдемо від цієї мети, тому що віримо, що час – наша найцінніша валюта. Нові інвестиції допоможуть розширити цей досвід і донести його до різних людей, незалежно від того, де вони живуть”, – зазначила вона.

Раніше Investory News писали, що нью-йоркський стартап Mirror, який випускає інтерактивні дзеркала для домашніх тренувань, залучив $34 млн.

А от виробник технічних засобів для онлайн-тренувань iFit, який належить ICON Health and Fitness, зібрав $200 млн в рамках раунду фінансування, проведеного спонсором хедж-фонду Pamplona Capital Management.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram