Новини
4 Червня 2019
844

Фінський стартап з “цифровим ріелтором” залучив €12 млн

Кошти підуть на масштабування компанії в Європі

Фінська компанія Kodit.io, що надає домовласникам можливість без особливих зусиль швидко продати свої будинки за справедливою ціною, оголосила про закриття венчурного раунду у розмірі €12 млн ($13,4 млн), повідомляє TechCrunch.

Залучені кошти підуть на розширення компанії в Європі.

Серед інвесторів – FJ Labs, австрійська Speedinvest, іспанська All Iron Ventures, а також норвезька Adevinta (раніше Schibsted Marketplaces).

Раніше Kodit.io залучив посівні інвестиції в розмірі €2 млн.

Kodit.io – компанія, що працює за принципом iBuyer. Вона пропонує продавцям “справедливі грошові пропозиції” для їхньої нерухомості на основі ринкових оцінок та машинного аналізу. Пропозиція формується протягом доби. Потім Kodit.io викупає нерухомість, за потреби оновлює її та пропонує шукає покупця.

Ідея полягає в тому, щоб порушити застарілий і тривалий процес продажу житлової нерухомості, одночасно забезпечуючи більшу прозорість і ліквідність на ринках нерухомості.

Kodit.io запущений в Мадриді два роки тому. Стартап працює в Таллінні і шести містах Фінляндії. В цьому році компанія планує розширити свою діяльність на Париж, Барселону та Варшаву.

“Ринок нерухомості зазнає значних перетворень. Kodit.io пропонує прозору і руйнівну модель для усунення проблем, з яким стикаються покупці і продавці будинків”, – зазначив директор All Iron Ventures Хьюго Мардінго.

Нагадаємо, український стартап People.ai , що займається розробкою платформи для відділу продажів на базі штучного інтелекту, залучив $60 млн при оцінці в близько $500 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram