Новини
9 Листопада 2023
275

Фейкові зображення конфлікту в секторі Гази продає Adobe

Більшість підробок створені за допомогою штучного інтелекту

Компанія Adobe продає зображення, які були створені за допомогою штучного інтелекту, — на них зображені фальшиві сцени бойових дій в Газі та Ізраїлі, повідомляє Vice.

Деякі з цих зображень виглядають настільки реалістично, що їх можна переплутати з реальними фотографіями авіаударів у Газі. Ці зображення поширюють в інтернеті, водночас багато з них не мають чіткого позначення, що вони були створені за допомогою штучного інтелекту.

На платформі Adobe Stock можна знайти кілька зображень, які називаються кривавим конфліктом між Ізраїлем та Палестиною, на яких зображено бомбардування палестинських територій та масові жертви серед мирних жителів. Одне з таких зображень показує зруйновані будівлі внаслідок удару ракети, інше — зруйновані будівлі в місті Газа. Також на платформі Adobe Stock продаються фейкові зображення вибухів в Ізраїлі.

Зображення, які створили користувачі та надіслали на платформу Adobe Stock, можуть мати різні позначення, деякі з них вказують, що вони були створені за допомогою штучного інтелекту, але не всі. Однак поширення фейкових зображень цього конфлікту є сумнівною практикою, навіть якщо вони мають відповідне маркування.

Завдяки соціальним мережам поширення пропаганди та розбіжності в описі конфлікту ускладнюють розуміння ситуації. Зображення, створені штучним інтелектом, додають ще більше хаосу, оскільки обидві сторони використовують їх з метою пропаганди.

Adobe Stock є мережею авторів, де художники можуть продавати свої роботи. Також компанія почала приймати зображення, згенеровані штучним інтелектом. Хоча деякі зображення на Adobe Stock можуть бути створені за допомогою штучного інтелекту, неможливо точно визначити, як саме вони були створені. У своїх рекомендаціях Adobe закликає користувачів не публікувати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту, якщо вони не мають на це законного права. Однак у рекомендаціях немає вказівки щодо того, чи повинні користувачі завантажувати зображення, що зображують триваючі конфлікти насильницького характеру.

Adobe активно працює над боротьбою з дезінформацією та розробляє рішення для ліцензування контенту. Компанія впроваджує Content Credentials, що дозволяють людям отримувати контекст самого контенту, включно з інформацією про те, як він був створений.

Раніше Investory News писали, як нейромережі допомагають Airbnb боротися з любителями вечірок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram