Новини
18 Вересня 2019
879

ФДМУ: Первомайську гідроелектростанцію продано за 107,7 мільйона гривень

Це на понад 36 мільйонів більше за стартову ціну

Єдиний майновий комплекс Первомайської гідроелектростанції продано Фондом державного майна за 107,7 млн грн. Стартова ціна об’єкту складала 64,6 млн грн, про це повідомив в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

За його словами в аукціоні взяло участь три учасники. Переможець – ТОВ “ЕМЗА”, що запропонувало ціну у понад 36 мільйонів більше від найближчої цінової пропозиції.

“Покупець Первомайської гідроелектростанції зобов’язаний забезпечити збереження профілю діяльності майнового комплексу, дотримуватися вимог законодавства у сфері електроенергетики, обладнати ГЕС рибопропускними та рибозахисними спорудами та в подальшій експлуатації враховувати висновки й рекомендацій екологічного аудиту”, – написав Віталій Трубаров.

Первомайська ГЕС розташована у місті Первомайськ Миколаївської області за 244 км від гирла річки Південний Буг.

Тим часом американська General Electric і люксембурзька LongWing Energy отримали кредит в розмірі $150 млн на будівництво першої черги Запорізької ВЕС.

А ЄБРР надає кредит у розмірі €19,7 млн на фінансування будівництва у Чигирині в Черкаській області нової сонячної електростанції потужністю 55,4 МВт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram