Новини
26 Травня 2020
1 312

Фармкомпанія Sanofi продасть на фондовому ринку 20% акцій американській Regeneron

Пакет акцій оцінюється у понад $12 мільярдів

Французька Sanofi планує продати на фондовому ринку 20-відсоткову частку в американській біотехкомпаніі Regeneron. Пакет акцій, пропонований до продажу, оцінюється в $12,1 млрд. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на гендиректора французької фармацевтичної компанії Пола Хадсона.

Компанія проведе андеррайтингову публічну пропозицію в Нью-Йорку починаючи з вівторка, 26 травня. Sanofi заявила, що має намір продати близько 12,8 млн акцій Regeneron з 23,2 млн. Якщо на акції буде достатній попит, то додатково може бути продано ще 10% від першого розміщення, тобто 1,28 млн акцій.

Своєю чергою американська Regeneron має намір після завершення публічного розміщення викупити свої акції на суму $5 млрд за допомогою власних засобів ($3,5 млрд) і кредиту від Goldman Sachs. За даними Dealogic, це буде найбільша публічна пропозиція акцій в охороні здоров’я за всю історію. Після двох етапів операції у Sanofi залишиться близько 400 тис. акцій компанії.

“Ми не повинні бути пасивним інвестором в іншу компанію. Для нас це велика можливість перерозподілити капітал, щоб зробити вагомий внесок у науку”, — зазначив в інтерв’ю FT Хадсон.

Американська і французька компанії співпрацюють в дослідженнях і маркетингу з 2003 р. Вони будуть продовжувати працювати разом і після запланованих угод з акціями.

Зокрема, компанії спільно володіють правами на препарат від екземи Dupixent і ліки проти ревматоїдного артриту Kevzara, які також використовуються для лікування COVID-19.

Хадсон розповів, що кошти від виходу з капіталу Regeneron підуть на стимулювання досліджень і розробок нових ліків Sanofi та можуть містити нові придбання, подібні покупці в грудні 2019 р. біотехкомпаніі Synthorx (США, Каліфорнія) за $2,5 млрд.

Як зазначає видання, публічне розміщення відбувається в період, коли акції Regeneron торгуються поблизу рекордних максимумів. У 2019 р. вони зросли в ціні на 82% і котирувалися на 4,5% вище індексу S & P 500 в той же період.

Інвестори також позитивно відреагували на плани Хадсона щодо компанії Sanofi, акції компанії виросли на 11% в ціні з моменту, як він став її гендиректором. У Франції Хадсон був викликаний на зустріч з президентом Емманюелем Макроном, після того як припустив, що США можуть отримати доступ до вакцини від коронавірусної інфекції, розробку якої фінансував французький уряд.

Над вакциною Sanofi працює в партнерстві з британською GSK. Вони збираються почати тестування на людях в другому півріччі 2020 р. і випустити препарат у другій половині 2021 р.

Гендиректор Sanofi Пол Хадсон в інтерв’ю Bloomberg заявив, що уряд США має право на найбільше передзамовлення, оскільки воно інвестувало в розробку $30 млн. Однак у Sanofi уточнили, що США отримають вакцини місцевого виробництва, а Європа і решта світу — ті, що випускаються в інших країнах.

Нагадаємо, Pfizer має намір створити вакцину проти коронавірусу вже цієї осені. За словами генерального директора, компанія готова витратити на це $1 млрд. Вже навіть проводять клінічні випробування.

Як писали раніше Investory News, British American Tobacco, виробник сигарет Dunhill і Lucky Strike також працює над створенням потенційної вакцини від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19, але з використанням протеїнів, які дістаються з тютюнового листя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram