Новини
25 Серпня 2020
724

ExxonMobil та Pfizer залишають індекс Dow Jones

Вперше за сім років склад індексу буде сильно змінений

S&P Dow Jones Indices оголосила, що в рамках найбільшого за сім років перегляду його складу 31 серпня з індексу Dow Jones Industrial Average буде виключений найстаріший його учасник — нафтова компанія ExxonMobil. Вона входила в цей список з 1928 р.

Крім ExxonMobil з індексу також будуть виключені фармацевтична компанія Pfizer і постачальник озброєнь Raytheon. Pfizer знаходилась в індексі з 2004 р., а Raytheon в цьому році завершив злиття з United Technologies, яка була учасником індексу з 1939 р.

Такі масштабні перестановки рідкісні для індексу Dow Jones, пише Коммерсант. Виняток відразу трьох учасників пов’язаний з прийдешнім розподілом акцій Apple, який відбудеться якраз 31 серпня.

Яблучний гігант має намір роздрібнити акції в співвідношенні один до чотирьох, щоб зробити їх більш доступними для інвесторів. Однак разом з цим Apple втратить й питому вагу в індексі — замість нинішніх 12% він скоротиться приблизно до 3%, що відповідно призведе й до істотного падіння впливу та всього технологічного сектора на розрахункову вартість індексу.

Щоб не допустити цього, S&P Dow Jones Indices й змінила список учасників: замість вищезгаданих компаній у нього ввійдуть розробник та постачальник хмарних рішень для бізнесу Salesforce, біотехнологічна компанія Amgen і виробник електронних систем для промислових підприємств Honeywell International.

Як зазначається в заяві S&P, завдяки цьому вдасться уникнути серйозних змін значення індексу 31 серпня.

Нагадаємо, на фоні приросту нових випадків зараження коронавірусом у деяких штатах фондовий ринок помітно знизився — до понад 2%.

У компанії Pfizer заявили, що витратять $1 млрд на створення вакцини проти коронавірусу вже цієї осені. Вже навіть проводять клінічні випробування і планують розпочати вакцинацію восени.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram