Новини
26 Травня 2020
1 078

Естонський конкурент Uber отримав оцінку майже в $2 мільярди

Сервіс таксі та доставки їжі Bolt залучив понад $100 мільйонів від фонду Naya Capital

Конкурент Uber, естонський сервіс таксі Bolt залучив €100 млн ($109,61 млн) інвестицій від фонду Naya Capital Management, який володіє частками в Alibaba Group і Alphabet. Після цього оцінка компанії виросла до €1,7 млрд ($1,9 млрд), пише Bloomberg з посиланням на повідомлення Bolt.

Naya Capital вперше стала інвестором Bolt у 2019 р., зазначає агенція. Всього сервіс таксі залучив інвестицій понад €300 млн ($328,84 млн).

Bolt потрібні гроші для розвитку його основного бізнесу і сервісів, які компанія запустила для боротьби з кризою, викликаною коронавірусом. У квітні компанія звернулась за кредитом до уряду Естонії через фінансові проблеми.

Як писали естонські ЗМІ Aripaev і Postimees, запущені сервіс доставки їжі та кур’єрська служба не змогли покрити скорочення виручки компанії. При цьому Bolt — один із найбільших бенефіціарів заходів естонського уряду щодо збереження робочих місць: державний фонд покриє більшість витрат компанії на оплату праці 500 співробітників в Естонії, зазначає агенція.

Bolt запустився у 2013 р., зараз у сервісу понад 30 млн користувачів у різних країнах. Серед інвесторів сервісу також китайська транспортна компанія Didi Chuxing та автовиробник Daimler AG (володіє Mercedes-Benz).

Uber минулого тижня анонсував скорочення персоналу, щоб зосередити зусилля на розвитку в нових ключових регіонах і видах бізнесу. Сервіс Lyft скоротить близько 17% персоналу, а решті скоротить зарплати, вказує агенція.

Як писали раніше Investory News, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписав угоду з естонською транспортною платформою Bolt про фінансування на суму на €50 млн. Кошти підуть на підтримку наукових досліджень і розробку нових продуктів.

Нагадаємо, власник мережі піцерій у США вирішив перехитрити сервіс доставки Doordash, який продавав страви з його ресторанів без його згоди. Цю історію розповів один підприємець у своєму блозі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram