Новини
18 Вересня 2019
826

EON отримав дозвіл на придбання Innogy у RWE

Для цього EON продасть активи на суму €1 млрд 

Найбільша німецька енергокомпанія EON SE найняла BNP Paribas SA, щоб той у найближчі тижні допоміг з офіційним процесом придбання чеського бізнесу Innogy SE, що займається роздрібною торгівлею електроенергії та газу, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Видання пише, що активи, які EON продає аби отримати антимонопольний дозвіл на придбання Innogy, можуть принести компанії до €1 млрд ($1,1 млрд).

У вівторок, 17 вересня, Європейська комісія надала згоду щодо придбання EON Innogy – дочірнього підрозділу німецької енергетичної компанії RWE. “Дозвіл пов’язаний з різними зобов’язаннями EON щодо виходу з певних підприємств”, – йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

До них відносяться роздрібна торгівля електроенергією та газом компанії Innogy в Чеській Республіці та частина роздрібної торгівлі електроенергією EON в Угорщині.

Зобов’язання в Німеччині стосуються в основному значної частини бізнесу EON в області опалення, а також будівництва й експлуатації ряду зарядних електростанцій на автомагістралях.

E.ON та RWE домовилися про складну угоду щодо обміну активами та акціями ще у березні 2018 року. Ухвалення угоди  перетворює E.ON в одну з найбільших комунальних компаній в Європі з близько 50 мільйонів клієнтів у 15 країнах.

За інформацією видання EON вже на цьому тижні після схвалення антимонопольного законодавства Європи може оголосити про офіційне закриття угоди з Innogy.

Представники EON і BNP Paribas відмовилися від коментарів.

А тим часом польська енергокомпанія Unimot S.A, яка займається продажем дизельного палива, біопалива, скрапленого газу, природного газу та електроенергією, планує видобувати газ в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram