Новини
17 Лютого 2021
1 209

Експорт українських ІТ-послуг вперше перевищив $5 мільярдів на рік

Чи продовжуватиметься така динаміка й надалі — залежатиме від зростання фахівців на цьому ринку

Минулого року експорт Україною ІТ-послуг уперше перевищив $5 млрд на рік, а також показники експорту транспортних послуг та експорту мінеральних продуктів, йдеться у повідомленні BRDO з посиланням на дані НБУ щодо платіжного балансу та зовнішньої торгівлі.

Так, загальний експорт України у 2020 році скоротився на 4,6%. Скорочення торкнулося як експорту товарів, так і послуг. При цьому, експорт ІТ-індустрії зріс на $853 млн, тобто на понад 20% за рік. “Таким чином, частка комп’ютерних послуг у загальному експорті досягла 8,3%”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що попри пандемію ІТ-індустрія демонструє позитивні результати для економіки України. Однак можливість подальшого нарощування Україною експорту ІТ-послуг залежатиме від зростання кількості ІТ-фахівців на ринку праці.

Як зазначив керівник сектору ІСТ BRDO Ігор Самоходський, попри складний рік ІТ-експорт відчутно збільшився. “Для довгострокового зростання експорту ІТ-послуг необхідно сконцентруватися на питанні розвитку людського капіталу. Його слід вирішувати як через освіту (підготовку нових фахівців), так і через імміграцію (залучення іноземців)”, наголосив він.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року президент України підписав указ про заходи щодо залучення ІТ-фахівців з Білорусі.

Раніше Investory News писали, що український IT-ринок за останні чотири роки збільшився вдвічі й досяг показника в 184,7 тис. IT-фахівців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram