Новини
5 Липня 2019
814

Економіка України продовжує зростати

Уряду вдалося знизити показник ухилення від сплати податків завдяки реформі Державної фіскальної служби

Фото: president.gov.ua

Економіка України демонструє зростання вже 14 кварталів поспіль, що створює сприятливі умови для залучення інвестицій в нашу країну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

“Не можна досягти реальних результатів без бажання змінюватися. З 2014 року ми не просто механічно рухаємося шляхом реформ, ми системно перетворюємо Україну. Наша економіка зростає вже 14 кварталів підряд, а зважена фіскальна політика дозволила у 2018 р. знизити показник співвідношення держборгу до ВВП до 52,3%”, – зазначила міністр фінансів Оксана Маркарова.

За її словами, уряду вдалося знизити показник ухилення від сплати податків завдяки успішній реформі Державної фіскальної служби, а середньострокове планування дозволило вести зважену фіскальну, бюджетну та боргову політику.

Ці фактори, вважає Маркарова, створюють сприятливі умови для залучення інвестицій в Україну.

“Україна – це стабільний, безпечний і передбачуваний ринок, який розвивається і в який слід вкладати кошти. Ми робимо все, щоб забезпечити рівні права для всіх гравців ринку. Все це на тлі поліпшення макроекономічних показників створює сприятливі умови для залучення інвестицій в країну”, – зазначила глава Мінфіну.

Нагадаємо, за розрахунками Мінекономрозвитку, у січні-вересні 2018 р. рівень тіньової економіки склав 32% від офіційного ВВП, що на 1 відсотковий пункт менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Як відомо, світова економіка знаходиться на порозі “синхронного уповільнення”. За даними дослідження аналітичного центру Brookings, індикатори настроїв суб’єктів економіки і базові статистичні показники погіршуються.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram